Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Ford avgasrör

Den grenröret samlar avgaserna från alla cylindrar och kanaler bort från motorn genom avgasröret. Ett grenrör som är sprucken kommer inte längre att arbeta effektivt och du kommer att behöva ersätta den. Läckande avgassystem utsätter någon ridning i bilen för rök kolmonoxid samt. Det tar inte mycket lång tid att byta grenröret på en Ford. Du kan göra jobbet själv i din uppfart med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

kyla motorn helt innan du börjar detta projekt eller svåra brännskador kan uppstå. Koppla bort den negativa batterikabeln. Koppla ledningsnätet från den elektriska fläkten. Ta bort fläktkåpa från kylaren med hjälp av en skiftnyckel. Koppla den elektriska kabeln från lambdasond.
2

Ta bort muttern och skruvsäkringssystem katalysatorn till grenröret med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort bulten från oljestickan röret med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort skruvarna från avgasgrenröret värmesköld med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta bort värmeskölden från grenröret.
3

bort avgasgrenröret genom att lossa skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Ta bort grenröret från motorblocket. Avlägsna och kassera Grenrörspackning. Placera ett nytt avgasgrenrör och packningen på motorblocket. Dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Montera fästet oljestickan och dra åt muttern med en skiftnyckel.
4

Anslut katalysatorn till grenröret och dra åt bulten och muttern med en skiftnyckel. Installera avgasskärmen grenröret värme med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att dra åt bultarna. Anslut den elektriska kabeln till lambdasond. Installera den elektriska fläkten till kylaren och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
5

Anslut ledningsnätet till fläkten. Anslut den negativa kabeln till batteriet och dra åt terminalen muttern med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70660.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.