Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Delar av en bränslepump

En bränslepump är en av de viktigaste delarna av ett fordons bränsle och avgassystem. Dess uppgift är att pumpa bränsle från bensintanken till bränsleledningen. Om en bränslepump inte fungerar, då kan motorn stanna eftersom inte tillräckligt med bränsle kommer att kunna genomgå korrekt förbränning. Det finns många typer av bränslepumpar, och de har alla något olika utföranden. Men de flesta bränslepumpar fungerar via samma princip - en skillnad i lufttryck används för att driva bränsle i eller ut ur pumpen. De mest grundläggande komponenterna i en bränslepump förblir alltså densamma oavsett modell. Nedan följer en kort guide till de viktigaste delarna. Kamaxel och Lever

Även tekniskt sett inte en del av själva bränslepumpen, är kamaxeln en roterande stav med en asymmetrisk huvud på det. Denna kamaxel roterar 360 grader. Ovanför kamaxeln sitter den externa delen av bränslepumpens spaken. När kamaxeln roterar, vid en viss punkt i rotationen, gör att formen av kamaxeln spaken bränslepumpen för att lyfta upp. Den inre sidan av bränslepumpens spaken går följaktligen ner.
Membran

Membranet är ett membran inom bränslepumpen som skapar en skillnad i lufttryck. I den mänskliga kroppen, musklerna drar ned på membranet, vilket gör att lungorna att expandera. Detta skapar en skillnad i lufttryck och luft (gaser) rusa in i lungorna för att balansera denna skillnad. I en bränslepump är membranet förbunden med en stång som är ansluten till bränslepumpen spaken. Eftersom den interna delen av hävarmen rör sig nedåt på grund av den kamaxel rotationen, förflyttar stången nedåt, liksom, att dra i membranet med den. Detta skapar en skillnad i lufttryck, och flyttar in bränsle i pumpen för att balansera skillnaden.
Insugningsventil

En bränslepump vanligtvis har två huvudsakliga ventiler . Dessa ventiler fungerar i samband med förflyttning av bränslepumpens membran. Den första ventilen, inloppsventilen, öppnas när membranet av bränslepumpen rör sig nedåt. Detta låter bränslet i pumpen från tanken. Addera Outtake Valve

andra ventilen av en bränslepump, uttagspunkten ventilen stänger när membranet rör sig nedåt. Det skiljer bränslepumpen från bränsleledningen. När membranet rör sig uppåt, reverseras ventilen sekvensen. Inloppsventilen stänger så att bränsle inte kan få skjuts tillbaka in i bränsletanken, och uttaget ventilen öppnar så att bränslet trycks in i bränsleledningen.
Övriga delar |
p Det finns många olika modeller av bränslepumpar, var och en med en något annorlunda design. Dessa konstruktioner kan innebära att bränslepumpen omfattar ytterligare delar, såsom skruvar, fjädrar, packningar, sensorer och mer. Dessa perifera delar till bränslepumpen låta de viktigaste delarna att fästas på plats, förhindrar läckage, eller låta systemet känna av problem i bränsleflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70274.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.