Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar avgassystem på en Jeep

Historiskt sett är den jeep känd för att ha varit en av de första terrängfordon på frontlinjerna i många krig. Den teknik som gjorde detta fordon en stjärnspelare på slagfältet gör det önskvärt för äventyrslystna förarna idag. Jeep 4,0-liters motor och avgas-paketet kan leverera hastigheter passar för moderna motorvägar, men det kan också leverera vridmoment att driva igenom tuff terräng. Om denna legendariska drivlinan har en svaghet i design och material skulle det behöva vara 4,0-liters fabriken header och avgassystem paket. Många ägare klagomål av läckande headers och fördelare bör varna dig att när du köper en begagnad Jeep bör du överväga dessa tips om hur man ändrar avgassystemet på en Jeep. Saker du behöver
avgasrör
Cat-back avgassystem (katalysator tillbaka till ändrör) katalog fordonsramper
ratcheting Wrench Drives (3/8, 1/4) katalog uttag (metrisk , standard) katalog Spanner skiftnycklar (standard, metrisk) katalog Justerbar skiftnyckel
Momentnycklar (fot, tum pund) katalog uttagsadapter (vridbar) katalog Tigersåg
Penetrerande olja
Anti-seize Tång sammansatta
(nål nosed) katalog Skruvmejslar
Trä block
Hammer
buntband
brukskniv
Utility ljus
Visa mer Instruktioner
1

Kör bilen på två bil ramper och parkera den så att båda framdäcken sitter i mitten av toppen av varje fordon ramp. Lägg i parkeringsbromsen och placera block bakom bakhjulen innan du börjar arbeta. Lyft huven och lossa pluskabeln från batteriet och fäst det bort från dess positiva inlägg.
2

Använd en skruvmejsel för att lossa luftslangen från spjällhuset. Dra röret fritt och flytta den bort från arbetsområdet. Koppla de två vakuumrör som avsluta ventilkåpan och hålla dem med luften röraggregatet. Tänger och /eller en skruvmejsel fungerar bra tillsammans för att dra dessa slangar gratis.
3

Lossa och ta bort skruvarna som håller bränslefördelningsröret och bränsleledningen. Många skruvar i jeep är metriska, liksom dessa bränslefördelningsröret bultar. När bultarna tas bort kan du justera positionen av bränsleledningen och järnväg till en plats som är ur vägen av avgasgrenrör.
4

Koppla från kablarna som går in och ut ur insugningsröret nära spjällhuset. Dessa kablar är gasvajern och solbränna tryck kabel. Modeller med farthållare inkluderar en kabel för det också. Flytta alla urkopplade utrustning till den bortre sidan av motorrummet. Bind tillbaka med plast bandklammorna för att inte falla in i din arbetsplats.
5

Ta bort skyddet på insidan av främre hjulhuset som är närmast det grenröret. Utan denna beskyddare, gör hjulet väl tillgång till huvudledningen och fästelement. Härifrån kommer du att ta bort syre sensorer som infogas i grenröret och huvudledningen. Flytta sensorerna till den bortre sidan av motorrummet och fortsätter.
6

Koppla huvudledningen från grenröret. Flytta till baksidan av katalysatorn och separera katalysator och huvudledningen från resten av avgassystemet på baksidan av Jeep. Dra resten av avgassystemet på sin plats genom att dra avgas hängare fri från gamla avgassystemet, sedan använda din tigersåg för att skära delar av avgassystemet isär för enklare borttagning. Klipp eller skada aldrig de gamla avgaser galgar eftersom de kommer att användas för att hänga upp den nya cat-back avgassystem.
7

Blötlägg avgasgrenrör bultar i minst 20 minuter med penetrerande olja. Börja arbeta avgasgrenröret bultarna löst. Lossa de som kommer gratis lätt och sedan fortsätta att arbeta hårt för att få bort dem med extra olja tills de är alla gratis. Med alla bultar avlägsnas, börjar knacka fördelaren med en hammare tills den lossnar från motorn. Dra fördelaren ur motorrummet och rengöra ytan på motorn där det nya grenröret går.
8

Installera det nya grenröret med packningen sitter mellan motorn och grenröret. Dra åt alla bultar ordentligt med en momentnyckel inställd på 35 foot-pounds av trycket. Applicera antikärvningsmedel på grenröret dubbar för att möjliggöra enkel borttagning i framtiden. När det nya grenröret är installerad kan du börja att återansluta huvudledningen, sensorer syre, gasvajer, överföring tryck kabel och luftslang till sina ursprungliga platser med omsorg för att dra åt kopplingen korrekt.
9

Häng och anslut en ny katt-back avgassystem med ursprungliga avgassystem galgar och flänsen som låter den ansluter till den befintliga katalysatorn. Kör det nya avgasröret och placera den nya ljuddämparen på plats. Häng delarna med galgar fabrik avgas och dra tillsammans med tillgänglig avgaser remmar, därefter fast avgasröret till katalysatorn flänsen. Med alla bitar tillsammans du har ändrat avgaserna på en Jeep och kan räkna med en förbättrad prestanda och ljud från en högkvalitativ avgasgrenrör och cat-back avgassystem uppgradering.
10

Anslut den positiva kabeln till batteriet och stäng huven. Kör bil utanför fordonsindustrin ramper och provköra nya avgassystemet du har installerat. Räkna med att dra kopplingar och fästen igen efter provkörningen som sittplats alla dessa skruvar och muttrar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70301.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.