Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att rengöra en rostande Stainless Exhaust

Avgaserna spelar en viktig roll i den övergripande funktionen av ett fordon. Den är ansvarig för att flytta och bära bort gaserna som skapas när bränsle och luft förbränns i bilen. Hålla avgassystem på din bil ren kan hjälpa bil-funktion och estetik. Rostigt avgassystem är ett vanligt problem och kan bli ett allvarligt problem om de inte åtgärdas snabbt, lyckligtvis denna fråga lätt kan avhjälpas hemma. Rostfria avgassystem kräver någon särskild behandling för att undvika repor på ytan. Saker du behöver
ren mjuk duk
Liten hink vatten
Vinäger
Apple Cider
rengöringsmedel
Rostfri rostborttagare produkt
Visa fler instruktioner

1

Stäng av bil utanför i minst en timme innan du arbetar med avgaserna som denna del av bilen kan vara varm.
2

Ta bort damm och smuts från avgasröret först. Ta en torr, mjuk trasa och gnugga de synliga Avgasdelar med det att ta bort så mycket skräp som din burk. Var inte alltför kraftig och arbeta långsamt, arbetar för snabbt kan resultera i repor. Använd inte vatten vid denna punkt. Rostfritt stål kan bilda vatten fläckar om vattnet inte torkas bort snabbt efter applicering.
3

Använd vatten och en torr torka om smuts och grime är särskilt envis. Var försiktig och arbeta snabbt för att undvika missfärgning. Använd en mjuk trasa doppad i vatten för att försiktigt skrubba avgaser, sedan omedelbart torka ytan torr med en annan ren mjuk trasa.
4

Använd milt slipande rengöringsmedel för att ta bort mer envisa rost. En blandning av äpple cider och ättika fungerar bra för den som söker ett miljövänligt alternativ. Doppa ena mjuk ren trasa i mixen, torka den över ytan försiktigt så att inte repa stålet, sedan omedelbart torrt med en annan ren, mjuk och torr trasa.
5

Spraya en liten mängd av hushållens rengöringsmedel som innehåller utspädda syror på en trasa för rengöring om det fortfarande rostfläckar på avgassidan. Torka trasa över avgasröret och torrt med en ren, mjuk och torr trasa direkt efter applicering.
6

Köp en rostfri rostborttagare produkt om ingen av dessa metoder fungerar för att ta bort rost. Var säker på att rostborttagare är rostfritt stål säker. Rost removers kan ibland vara alltför slitande för rostfritt stål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70593.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.