Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur hitta en Exhaust Läckage

Avgassystemet på ett fordon är konstruerat för att transportera de brända motorn gaserna bort från bilen, enligt www.autoeducation.com. Om det finns även en avgas läcka, dessa gaser, vilket innefattar giftig kolmonoxid, kan hamna sipprar in i passagerarutrymmet. Avgassystem läckor påverkar också motorns prestanda emedan avgaserna styr utsläppen. Detta kan leda till lägre gas körsträcka och funktionsstörningar med bilens datasystem. Det är därför du behöver för att hitta ett avgas läckage så snart som möjligt. Instruktioner
1

Parkera fordonet på en nivå plats och ställ in nödbromsen. Kryp under fordonet med en problemfri ljus och en stålborste. Placera dig så att du kan se avgassystemet. Den går från avgasröret fram till där den försvinner in i motorrummet.
2

Flytta besväret ljuset sakta upp och ner avgaserna som du inspekterar den. Leta efter platser där sot har byggt upp. Detta kan indikera att det finns ett hål i röret. Skrapa bort kolet med stålborste och titta efter ett avgas läckage.
3

Leta efter rostiga ytor på avgasröret. Fukt, salt på vägarna, och andra faktorer kan orsaka rost till formen. Rosten äter genom metallen och skapar läckor. Rengör rostfläckar med stålborste och leta efter hål i metallen.
4

Inspektera avgasröret för bucklor, stötar och andra skador. Dessa områden kan tyda på platser där röret var skadad. Om du körde över skräp på vägbanan eller över en ojämn järnvägsövergång, till exempel, (speciellt om fordonet sitter lågt), kan avgaserna har fått ett hål i det.
5

Inspektera lederna förbinder avgassystemet tillsammans, enligt www.basiccarrepair.com. Dessa är vanliga platser för en läcka uppstå. Se till att de är åtdragna ihop och inte rostiga, eller skadas på annat sätt.
6

Starta fordonet och höja huven. Lyssna efter väser eller knäppande ljud, enligt www.aa1car.com. Leta efter missfärgad eller bränd färg genom avgasportarna på topplocket. Kontrollera tändstiftet trådarna och gummistövlar för tecken på värmeskador orsakade av ett avgassystem läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70316.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.