Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att svetsa ett rostfritt avgassystem

rostfritt avgassystem motstår korrosion och varar betydligt längre än en vanlig stål avgassystem. Denna korrosionsbeständighet gör det rostfria avgasröret svårare att svetsa. Både MIG-och TIG-svetsprocesser kommer att svetsa ihop rören, men en TIG svetsare kommer att ge en renare svets och ger dig mer kontroll över svetspölen, så att svetsning av tunnväggiga rör är lättare och du har en solid svets som inte läcker . Saker du behöver
flaska argon skyddsgas
Lift start 110v TIG svetsare
Svetshjälm
tunt skinn TIG handskar
Brandsläckare
.035 304L rostfritt stål påfyllningsstaven

Visa fler instruktioner
1

Hook upp flaska argon skyddsgas till 110v TIG svetsare, slå på ventilen ligger på toppen av flaskan med skyddsgas och kontrollera anslutningen mellan flaskan med skyddsgas och TIG svetsare.
2

Sätt på din svetshjälm och tunt skinn TIG handskar.
3

Säkra rostfritt avgassystem i röret galgar, möjliggör en 1/32-inch gap mellan ändarna av varje rör.
4

Inspektera området runt svetsfogen för brännbara material, uppmärksam på gasledningar och placera elden brandsläckare inom räckhåll innan du börjar svetsa. Svetsa inte någonstans nära bilens bränsleledningar.
5

Rikta volfram för TIG brännare med svetsfogen, sänka din svets och starta bågen av TIG svetsare vidröra ytan av svetsen gemensam med volfram och lyfta den något över ytan på svetsfogen.
6

Mata 0,035 304L påfyllningsstaven in i svetsfogen efter behov för att bygga en liten please på svetsfogen. Upprepa processen för att skapa ytterligare tre häftsvetsar runt svetsfogen.
7

Avlägsna tacked rostfria rör stål avgaser från röret galgar och skjut avgaserna från under bilen.
8

placera ytterligare nubb varje 1/2 tum runt svetsfogarna som du kryssade tillsammans i Steg 6. Detta kommer att hålla rostfritt avgassystem på plats medan du försegla svetsfogen.
9

Svetsa tacked rostfria svetsförband fast genom att arbeta svetspölen runt svetsfogen, lägga påfyllningsstaven som behövs för att hålla svetsfogen fast.
10

Låt svetsfogen svalna innan du installerar det svetsade röret under fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70358.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.