Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att svetsa Thin Wall Tubing

Tunnväggig avgas slang kan vara svåra att svetsa, men att välja den korrekta svetsprocessen kommer att göra uppgiften mindre avskräckande. Varje svetsprocessen kommer svetsa tunnväggiga rör. TIG (TIG) svetsning är det enklaste sättet att svetsa tunnväggiga slang, men om du inte har erfarenhet med TIG eller gassvetsning, kan inlärningsprocessen vara tidskrävande. MIG, men svårare att ställa upp, är lättillgänglig och har mindre av en inlärningskurva än TIG-svetsning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Läder svetsning handskar
MIG svetsare
Rulle .023 diameter svetstråd
(75/25) -75 procent argon/25 procent koldioxid skyddsgas
Två provbitar av tunnas väggtjocklek
Svetsning huva
Flat obrännbart bord
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon och handskar läder .
2

Spool MIG svetsare med .023 diameter svetstråd. Med en lättare svetstråd, reducerar den mängd värme krävs för att smälta tråden elektroden och kommer att sänka dina chanser att blåsa genom den förtunnade väggtjocklek. Anslut flaska skyddsgas för svetsaren att slutföra inrättandet av MIG svetsare. Addera 3

Slå på svetsen. Läs guiden svetsmaskinen för att fastställa en utgångspunkt för svetsarens strömstyrka och trådhastighet. Anslut jordkabeln till arbetsbordet. Om ditt arbete tabellen är icke-ledande, trä t.ex. klämma marken på ena änden av den förtunnade muromgärdade slangen.
4

Sätt på svetsning huva.
5

Placera bitar av tunnväggiga rör ihop. Se till att bitarna passar ihop tätt. Lämna inte en svets mellan de bitar av slang.
6

Rikta kabeln från spetsen av MIG-pistol med slangen leden. Slå med huvudet nedåt för att sänka din svetsning huva. Tryck in avtryckaren på MIG-pistol för att skapa ett slag åt hålla slangen tillsammans. Placera ytterligare, jämnt fördelade häftsvetsar runt anslutningen.
7

Placera handen som håller i MIG-pistol i en bekväm ställning, med MIG-tråd som syftar till svetsfogen. Steady din svetshanden, med den lediga handen. Tillåt dig själv gott om utrymme att röra båda händerna runt den åtkomliga delen av svetsfogen.
8

Slå med huvudet nedåt för att sänka din svetsning huva och tryck ned MIG pistolens avtryckare. Dra MIG-tråd rakt ut från svetspölen 1/8th av en tum. Stanna och låt svetspölen att fånga upp till din plats. När svetsen pölar når din position, flytta den MIG-pistol annan 1/8th av en tum. Upprepa processen tills skarven av röret svetsas fast. Om du blåser genom den tunnväggiga slangen, sluta svetsning. Låt svetsfogen svala, och plats slår runt hålet. Bygg nubb tills du fyller hålet.
9

Låt svetsfogen svalna innan hantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70328.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.