Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tips för att passera en smog test

Smog tester är utformade för att se till att fordon inte släpper ut ett högre än acceptabel mängd avgaser till atmosfären när de körs. Misslyckas en smog test kan orsaka problem när du går för att förnya ditt fordons registreringsnummer. Vissa stater och kommuner tillåter inte fordon som inte en smog test som skall registreras tills de kan klara provet. Smog är dimma som har förorenats med rök, avgaser och kemiska ångor. Bra underhåll

Håll din bil i bra skick. Bilar tenderar att släppa ut mer avgaser när de inte körs på rätt sätt eller är försenade för rutinunderhåll såsom olja och filter. Du bör också avstå från att köra låg kvalitet bränsle i bilen precis innan du har ett utsläpp eller smog test utfört. Låg kvalitet bränsle kan orsaka din bil att släppa ut mer avgaser och kör dåligt. I vissa fall, till exempel om du tror att din bil har dålig gas i det, kanske du vill köra ett bränsle tillsats via bilens bränslesystem före smog test.
Check Engine Light

kontrollera motorn ljuset inte ska vara på. Kontrollera motorn ljus indikerar att det finns ett problem med bilen och kan orsaka bilen att automatiskt misslyckas smog test i vissa lägen. Därför bör du göra alla nödvändiga reparationer före att ha en smog test gjort. Om du misstänker att din bil kommer att misslyckas en smog test bör du ta den till en certifierad mekaniker och ha det kontrolleras noggrant ut innan din smog test.
Kör bil

Smog experter rekommenderar att se bilen grundligt värms upp innan du anländer till din smog test. Att köra bilen i 15 till 30 minuter innan du tar bilen på att testas. En uppvärmd motor kommer att prestera bättre. Ett annat vanligt förslag är att se till att dina däck är ordentligt pumpade innan visar upp för testet, eftersom ett lågt däck kan påverka hur din bil fungerar om inspektören måste köra bilen.
Avgassystem och eftermarknad Components
p Om du bor i ett område med höga smog krav, såsom delstaten Kalifornien, är det förmodligen en bra idé att inte ändra bilens avgassystem. Aftermarket komponenter såsom katalysatorer och grenrör intag kan orsaka din bil att misslyckas en smog provningen eller kontrollen. Hålla din bil ordentligt fungerande minskar sannolikheten för att missa en smog test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70668.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.