Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad gör en Exhaust Läckage Affekt?

En avgaser läcka kan negativt påverka prestanda och effektivitet i ditt fordon, samt leda till säkerhetsrisker för förare och passagerare. Av denna anledning bör du diagnostisera och reparera avgassystemet omedelbart när du upplever symtom på en avgas läcka. För att eliminera läckor, måste avgassystemet vara fritt från rörsystem skada, och alla de avgas flänsskruvar måste vara extremt täta. Säkerhetsrisker

avgaser innehåller kolmonoxid och andra kemikalier som är skadliga för människors hälsa. Avgassystemet är avsett att avfyra dessa gaser ut genom fordonets bakre del och samtidigt minska buller. Om ett avgassystem läcka uppstår någonstans längs avgassystemet, kan gaserna sippra in i det inre fordonshytten. Detta kan vara farligt, eller till och med dödlig för fordonets passagerare på grund av ansamling av kolmonoxid.
Prestandaproblem

Avgassystemet rör är utformat för att optimera volymetrisk verkningsgrad för motorn. Sedan utvisningen av avgaser är nödvändigt med varje förbränningscykel, måste avgassystemet möjliggöra ett obegränsat flöde av gaser för maximal motorns verkningsgrad. En avgaser läcka skapar turbulens i avgasrör, och även kastar bort den volymetriska tuning av avgassystemet. Båda dessa effekter leder till minskad motorprestanda, både i hästkrafter produktion och bränsleeffektivitet.
Avgasljudet

En läcka skapar överskott avgasljudet grund av utströmmande gaser. Detta tenderar att skapa en luft hörbart väsande ljud när den är i närheten av läckan platsen. Dessutom kan du uppleva överskott motorljud och /eller knaster ursprung från avgaserna läckan. Medan onödigt buller är önskvärt, har den positiva effekten av att tillåta dig att enkelt hitta och diagnostisera avgas läckor. Addera Kontroll av avgassystem Läckor
Exhaust

läckor orsakade av stora sprickor , kan rost och andra omfattande skador diagnostiseras genom att visuellt inspektera avgasrör och anslutningar. Vid kontroll av avgaser, ägna särskilt stor uppmärksamhet åt svetsning, eftersom dessa är de mest troliga platserna att spricka på grund av stress och värme. Dessutom, se till att avgaserna galgar alla är ordentligt ansluten till undersidan av fordonet, som lösa galgar kan tillåta avgaserna att skramla mot chassit, vilket leder till ytterligare skador. Slutligen, kontrollera att flänsbultarna fästa varje rörledning segment är mycket snäv. Om du fortfarande upplever avgas läckage efter att ha inspekterat avgassystemet och bultar, byt avgas packningarna placerade vid varje flänsanslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70686.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.