Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar O2-sensorn på en Lexus LS430

Lexus S430 är faktiskt klassificeras som en SC430. Den "C" står för "coupe", som är det enda sättet den S430-modellen är tillgänglig. Den 430 är relaterad till den 4,3-liters V-8 motor. Först tillverkas i 2001, presenterar SC430 fyra syre sensorer. Två placerad längst fram på omriktare fastskruvade grenrören (en per motorsidan), och ytterligare två som ligger nära de två bakre katalysatorer. Även förfarandet för att ersätta någon av dem är samma, sensorerna är olika för och akter, samt definiera vilken sensor har misslyckats kommer att kräva en kodläsare /scan verktyg och veta var din nummer ett cylinder ligger. Saker du behöver
Lexus SC430 reparationshandbok
kod läsare /Scan Tool Review socket Oxygen sensor och ett flex-head spärr
Replacement syresensor (direkt-fit endast) katalog Car lift ( tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken syresensorn behöver bytas. Anslut en kodläsare eller skanna verktyg i den diagnostiska länken kontakten sitter under förarsidan instrumentbräda. Vrid Lexus SC430 tändningen till "tillbehör" läge. Följ anvisningarna i kodläsare eller skanning verktyg för att upptäcka vilken sensor har misslyckats. Bank en sensor man är framåt-mest (mot motorn) sensor placerad på samma sida som den främsta cylindern. Bank en-sensor två är nedströms på samma sida, nära den bakre katalysatorn. Respektive, de två sensorer för bank två placerade på samma sätt på motsatt sida av motorn och avgassystemet.
2

Lyft SC430 om du ersätter en av antalet två sensorer. Antalet en givare kan vara lättare att komma åt från motorrummet på vardera sidan av motorn vid grenröret. Addera 3

Följ kablaget av sensorn du ska byta ut förrän du hittar pluggen. Det kommer att vara åtta eller nio inches bort från sensorn. Koppla ur kontakten för sensorn från kontakten på kablaget.
4

Använd socket syresensor och en flex-head spärr för att ta bort sensorn från avgas ventil. En 22 mm nyckel kan också användas, men mängden utrymme tillgängligt kan begränsa dess effektivitet. Vrid sensorn moturs från avgaserna ventil för att ta bort. Ta bort sensorn.
5

Träd den nya direkt-fit sensorn i avgaserna hyttventil för hand för att försäkra att du inte korsgängning det. Tätt åt givaren med hylsa och spärrskaft (eller 22 mm nyckel). Dra inte åt sensorn eftersom gängorna på sensorn kan enkelt remsor.
6

Anslut sensor kabeln kontakten tillbaka in kablaget kontakten.
7

Sök igen PCM med kodläsare eller felsökningsverktyg. Följ anvisningarna för att radera koden för att ta bort ljuset kontrollera motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70303.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.