Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorer i en 1996 Ford Explorer

Lambdasonderna i en 1996 Ford Explorer mäta mängden oförbränt syre i avgassystemet. En signal sänds till motorstyrningen dator. Den oförbränt syre avser bränsleblandningen, och datorn gör kontinuerliga justeringar som en följd av dessa signaler. Det finns alltid åtminstone två sensorer på varje avgassystemet. Om fordonet har dubbelt avgassystem, kommer det att ha fyra sensorer. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
kod scanner
7/8-inch skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut code scanner kabeländen till OBD-porten under instrumentbrädan på vänster sida om ratten. Skannern är nödvändig för att avgöra vilken sensorn är defekt. Vrid tändningsnyckeln till "Kör" eller "On" läge.
2

Tryck på knappen märkt "Läs." Datorn kommer att visa en femsiffrig kod. Spela denna kod. Tvärhänvisa här koden med koden arket som medföljer koden skannern för att identifiera den felaktiga sensorn. Vrid nyckeln off.
3

höja fordonet med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk bilen på domkraften. Koppla den elektriska kontakten från den felaktiga sensorn. Om koden visade att antalet en sensorn är felaktig, kommer det att vara en mellan motorn och konverteraren. Om antalet 2-sensorn är defekt, kommer det att vara sensorn på eller bakom omvandlaren.
4

Ta bort den defekta sensorn med 7/8-inch skiftnyckel. Vrid sensorn moturs för att ta bort det.
5

Installera den nya sensorn och dra åt med skiftnyckel. Anslut den elektriska kontakten. Sänk fordonet med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70508.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.