Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Katalysator Lagar i Texas

Katalysatorn i motorfordon är en reningsanordning som kemiskt omvandlar giftiga biprodukter från förbränning till gaser som förekommer naturligt. Vissa förare tror att ta bort omvandlaren kommer att förbättra prestandan, medan andra kan försöka ersätta omvandlare med en del av ordinarie avgasröret för att undvika kostnaden för att ersätta en misslyckad omvandlare. Sådana handlingar är mot Texas State lag, och överträdare itu med en $ 25,000 böter. Ingrepp Illegal
p Det är olagligt i Texas för att mixtra med väl fungerande katalysatorer och annan reningsutrustning, säger Texas kommissionen om miljökvalitetsnormer hemsida. Manipulation innebär att ta bort, inaktivera eller på annat sätt göra dem obrukbara de utsläppsbegränsande anordningar installeras på ett motorfordon.
Användning eller försäljning Banned

Texas lag förbjuder dig att köra ett motorfordon med saknade eller inoperabel föroreningar styrsystem. Detta gäller oavsett om fordonet körs på-eller off-road. Det är också olagligt i Texas för att sälja, hyra ut eller erbjuda ett motorfordon som inte har alla system för kontroll av föroreningar i gott skick.
Reparation Regler
< p> Kapitel 114 i Texas Clean Air Act kräver att en saknad eller misslyckats katalysator eller annat misslyckats utsläppsbegränsande anordning måste ersättas med en specificerad för det fordonet och som har certifierats av den federala Environmental Protection Agency. Reparationerna skall uppfylla de utsläppskrav som fastställts för det fordonet. Det är också olagligt att lägga utrustning, såsom ett turboaggregat, som inte ursprungligen certifierats av tillverkaren för att märke och modell.
Undantag

Texas lag innebär fordon och motorer som används uteslutande för biltävlingar, forskning och utveckling, eller yrkesinriktad undervisning. Undantaget gäller även gård fordon tillverkade före 2000, samt fordon eller motorer som exporteras från USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70470.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.