Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur eliminera avgaser i en Mustang

Som ett resultat av luft /bränsleblandningen antänds inuti motorn, lämnar motorn kolmonoxid. Att kolmonoxid, allmänt kallade "avgas", leds ut ur motorn och på baksidan av fordonet via avgasgrenrör och rör. Två packningar i avgassystemet hindrar avgaserna från att fly avgassystemet innan de når slutet av avgasröret. Om någon av dessa packningar misslyckas, kommer avgaser vara närvarande och packningarna behöver bytas. Om du gör det på en Mustang är ganska okomplicerad. Saker du behöver
Wrench
Grenrörspackning
Avgasrör packning
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är svalna i minst tre timmar, när temperaturen av beståndsdelar i avgaserna kan lätt bränna exponerad hud.
2

Koppla avgasgrenrör från topplocket. Avgasgrenröret fäster till sidan av cylinderhuvudet med flera stora fästbultar. Om motorn har åtta cylindrar, kommer det att finnas totalt åtta fästbultar. Om motorn har sex cylindrar, kommer fördelaren har sex bultar. Ta bort dessa bultar med en skiftnyckel och dra sedan grenröret bort från topplocket.
3

Demontera avgasgrenröret packning. Mellan utblåsningsgrenröret och cylinderhuvudet är en enda packning. Ofta kommer packningen fastnar på cylinderhuvudet när fördelaren avlägsnas. Peel packningen bort från cylinderhuvudet, sedan skrapa eventuellt kvarvarande packningsmaterialet utanför topplocket med bladet av en platt skruvmejsel.
4

Koppla botten av avgasgrenrör från avgasröret. Avgasgrenröret presenterar två dubbar på baksidan av samlingsröret. Dessa två dubbar glider genom två hål vid spetsen av avgasröret, och hålls på plats med två muttrar. Ta bort de två muttrarna med en skiftnyckel och dra sedan grenröret från avgasröret att koppla till två komponenter. Ta den enda Avgaspackning från botten av avgasgrenrör.
5

Skjut en ny avgas packning över de två bultarna på baksidan av avgasgrenrör, sedan in de två tapparna genom de två hålen på spetsen på avgasröret. Montera och dra åt de två muttrarna på spetsarna av grenröret s dubbar med en skiftnyckel.
6

Placera ett nytt avgasgrenrör packningen på den del av grenröret som vilar mot sidan av topplocket, sedan Tryck på grenröret och packningen mot topplocket.
7

Skjut varje avgasgrenrör s fästbultar genom grenröret och in i topplocket, dra sedan åt var och en av bultarna med en skiftnyckel för att slutföra reparationen . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70329.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.