Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett nytt Katalysator för Ford Konturer

Detta är inte att säga att en bakgård mekaniker inte framgångsrikt kunde installera en ny katalysator om på rygg under en Ford Contour. Det kommer inte att vara rolig eller söt. Det finns olika mönster i Ford Contour och olika motorer. Varje typ kommer att diktera där katalysatorn är placerad och bestämma graden av svårighet att ta bort och ersätta den gamla. Vissa konturer har mer än en omvandlare så antar vilken typ din bil är och vad den behöver kommer att vara upp till dig. Saker du behöver
New direkt-fit katalysator (utrustade med ersättande packningar) katalog Bil lyft
Acetylen fackla
Striker
Skyddsglasögon
3/8 tums enhet pistol pneumatiska handen
3/8 tums enhet lång förlängning
3/8 tums enhet vridbar
3/8 tums hylsa set
Hand skiftnyckel satt
Hammer
berodde Long punch
Pipe expander (tillval) katalog skyddshandskar
Replacement bultar, muttrar, brickor och låsbrickor (beror på flänsförband på typ av omvandlare) katalog Exhaust clamp (tillval) katalog Replacement grenrör stud nötter (valfritt) Review verktyg varukorg
Visa fler instruktioner
1

Lyft Contour på en hiss hela vägen till toppen. Ladda alla verktyg och nya omvandlaren och in i verktyget facket och föra den över nära dig, men håll det ur vägen. Sätt på skyddsglasögon och lokalisera omvandlaren och avgöra vad du kommer att behöva och var du ska börja.
2

Börja med framsidan av omvandlaren, närmast motorn. Om den är ansluten till grenröret, inrätta den pneumatiska pistolen, förlängning, vridbar, och rätt storlek uttaget innan du tänder facklan. Kontrollera att pistolen är inställd på att vända.
3

tända facklan och hetta upp muttrarna mångahanda stud och när de är körsbärsröd, släcka ficklampan, satte pistolen och uttag på muttern och ta bort den. Upprepa detta för alla kvarvarande nötter. Om omvandlaren är bockad till ett främre rör och inte grenröret, tända facklan och skär skruvar och muttrar ur flänsen att separera anslutningen.
4

Skär de bakre bultarna katalysatorn flänsanslutning till centrum avgasröret med facklan. Återigen, skärning bultarna från omvandlaren sidan av flänsen anslutningen. Skär bultarna flush eller inverteras i flänsen och vrid brännaren av. Du kommer att kunna slå den återstående bulten genom resten av flänsen samband med en hammare och punch om det skärs korrekt.
5

Ta bort den gamla omvandlaren och installera den nya. Återigen, börja från framsidan av Contour att ansluta omvandlaren och arbeta dig tillbaka. Det kan vara klokt att låta avgaserna värms upp av facklan svalna innan du fortsätter. Om omvandlaren kopplad till grenröret placera den upp på reglarna med packningen i mellan och tråd på nya grenröret stud muttrarna med handkraft. Sedan åt med pneumatisk pistol, svivel, och uttag. Om det fläns ansluten till en främre rör, placera packningen mellan flänsarna och ersätta hårdvaran. På ena sidan av flänsanslutning och låsbricka och mutter på andra sidan
6

Bult och platt bricka. Dra åt muttrarna på bultarna med pistolen och uttaget på muttern änden och håll emot bulten huvudet med en hand skiftnyckel.
7

Fäst bakre fläns anslutning av katalysatorn till centrum Avgasrörfläns och ersätta hårdvaran på samma sätt och dra åt. Om uttaget av omvandlaren är ansluten klamma på den centrala röret, kan du behöva utöka det centrala röret (eller omvandlare beroende på om det passar över eller in i röret) med ett rör expander
8

Byt ut klämman och dra åt med pistol och en socket. När omvandlaren är anslutna och väl åtdragna på båda ändar, kan det vara klokt att sänka bilen på lyften, starta upp den och lyfta upp den igen bara för att kontrollera om eventuella läckor kommer från flänsen eller anslutningar klämma.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70263.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.