Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Dual Exhaust Vs . Single för lastbilar

Korrekt genomförd , kan antingen enkla eller dubbla avgassystem prestera bra på de flesta någon lastbil . Frågan kommer till stor del att fråga om preferens i ljud , utseende och budget . Hästkrafter

Hästkrafter är en fråga om avgasflödet , och det spelar ingen roll om det flöde frågor genom ett stort rör eller två mindre .
Sound
< br >

Eftersom dubbla rören delas flödet , är det lättare att höra ljudet av enskilda cylindrar bränning . Många människor föredrar någon form av dubbelt avgassystem för deras mer analog avgasljud .
Budget

flesta som ersätter en lastbil avgassystem kommer att välja att inte använda en sann dubbla avgassystemet , eftersom det ofta hela systemet måste bytas ut , från avgasgrenröret till avgasröret .
Velocity och Torque
p Om det finns ett bra argument för dubbla rör , det är att använda två mindre rör kommer att orsaka en ökning av tömningshastigheten , vilket kan bidra till att öka vridmomentet för bogsering .
turbodieslar

Nästan alla turbo - diesel lastbilar fungerar bäst med en enda stor avgasrör , eftersom turbo bara har ett stort luftutsläpp ändå .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70434.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.