Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man fixar avgasrör

När motorns tändstift antänder luft /bränsleblandningen i cylindern, exploderar blandningen och trycker kolven nedåt. När motorn når sin lägsta punkt i cylindern, öppnar avgasventilen i topplocket. När kolven sedan reser sig uppåt, det skjuter de gaser som finns kvar från explosionen genom den öppna avgasventilen och slutligen ut ur motorn. Dessa giftiga gaser brukar kallas "avgaser", och kan visa sig vara dödlig om du utsätts för gaserna under en lång tidsperiod. Av denna anledning är avgaserna dirigeras via avgasgrenrör, vilket i sin tur bär gaserna till avgasrören. Mellan avgasgrenröret och motorn är en packning avsedd att förhindra gaserna från att fly innan de når avgasgrenröret och kommer in i fordonets inre. Om denna packning skadas, måste den bytas ut. Saker du behöver
Wrench
Gummiklubba
Flathead skruvmejsel eller packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att avgasgrenröret är coolt genom att tillåta motorn att sitta utan att köra i minst två timmar. Grenrör kan bli extremt varmt som avgaserna strömmar genom dem, och kan därmed utgöra en allvarlig risk för brännskador.
2

Ta bort skruvarna som håller grenröret till topplocket med en skiftnyckel. Avgasrör mönster skiljer sig åt, men de flesta avgasgrenrör har en bult på båda sidor av varje rör.
3

Dra avgasgrenröret bort från topplocket precis tillräckligt för att exponera fördelarens packningen. En envis grenrör kan befrias från topplocket genom att knacka på grenröret med en gummiklubba, som ibland kallas en "död slag" hammare. Den mallet s Gummikompositionen förhindrar hammaren från denting grenröret. Observera att grenröret inte behöver tas bort från motorrummet, vilket skulle kräva grenröret kopplas bort från avgasröret. Fördelaren får endast dras bort från topplocket för att komma fördelarens packningen.
4

Ta bort den gamla packningen avgasgrenröret. Packningen kommer antingen hålla sig till cylinderhuvudet eller till grenröret självt. Packningen kan oftast skalas bort, men en envis eller bränd packning kan behöva skrapas bort med antingen en skruvmejsel eller en packning skrapa. En ny Grenrörspackning mot grenröret
5

Place, sedan på grenröret mot topplocket. Håll grenröret mot cylinderhuvudet med en hand, sedan in fördelarens fästbultar genom samlingsröret och in i topplocket med den andra handen. Applicera inte packning sealer på denna packning.
6

Dra varje fördelarens fästbultar i små steg med en skiftnyckel tills varje skruv är tät för att slutföra reparationen. Bultarna dras åt i små steg är nödvändigt för att säkerställa att packningen sitter ordentligt och inte varp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70300.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.