Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar ett trasigt Fläns avgasrör

utblåsningsgrenrören arbete i mycket straffa förhållanden. De utför avgaser med kärntemperaturer som topp 1.000 grader F från motorn till avgasrören. Många lager och eftermarknad grenrör förbättra motorns prestanda genom att förbättra renings och flöde dynamiken i avgaserna när de lämnar motorn huvudet. De flesta grenrör är gjorda av gjutjärn och kan inte svetsas. Eventuella reparationer som inbegriper ytterligare metall måste göras genom hårdlödning med en oxy-acetylen fackla och järnrör lödning. Saker du behöver
Oxy-acetylen fackla sälja Iron svetstråd
Stor fil
Vise-Grip
Ståltrådsborste
Visa fler instruktioner
Reparera Manifold
1

Rengör grenröret och den avbrutna flänsen väl. Var säker på att delarna är fria från rost och kol. Nest flänsen tillbaka i position för att se till att det kommer att para sig ordentligt och vara i det ursprungliga planet. Kläm fast trasiga flänsen med Vise-Grip vid kanten längst bort från leden.
2

Värm fogen med en fackla medan du håller flänsen på plats. Applicera värme tills den infödda metallen börjar smälta och pöl. Börja mata stångjärn lödning i pöl som pöl börjar bildas. Flytta facklan brännpunkt och stången längs fogen med en stadig och långsam rörelse, ständigt smälter den nativa metall och ersätta den med stången materialet. Hårdlöda så mycket som möjligt innan du slutar att vända grenröret kan få tillgång till den andra sidan. Fortsätt tills hela leden har lödda.
3

Kyl reparerade området långsamt. Håll facklan tillbaka lite från den verkliga lödning avståndet och tvätta lågan över reparationen och det omgivande området. Öka avståndet av facklan gradvis när det allmänna området värms upp och reparationen svalnar, långsamt dra den tillbaka till tillämpa mindre och mindre värme till området medan tvätt över en långsamt ökande området. Denna långsamt kyler grenröret på ett konsekvent mönster för att undvika att nya stressen sprickor på grund av termo-dynamiska expansionstakt av grenröret materialet.
4

Börja ta bort facklan, sedan tillbaka det i allt ökande intervaller när brännaren har arbetat tillbaka till ca 18 inches från området och metallen har förlorat all glöd och har sjunkit i temperatur så att värmen kan tas bort helt och hållet.
5

Fila bort eventuella utskjutande hårdlödningsmaterial från passningsytan av grenröret. Håll filen platt och i plan med den sida av flänsen som inte brytas av. Bedöma planhet reparerade stycke med den obrutna sidan. Avlägsna materialet från den reparerade flänsen om det behövs för att uppnå planhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70348.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.