Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

EPA Regler för katalysatorer

katalysatorer användes först för att skrubba föroreningar från system bilavgaser i USA år 1975. Idag omvandlare krävs utrustning på de flesta personbilar och lätta lastbilar som säljs i USA, där de har bidragit till att minska föroreningarna fordonets utsläpp med mer än 90 procent, enligt CatalyticConverter.org. US Environmental Protection Agency (EPA) upprätthåller specifikationer utsläppsnormer och övriga krav för nya och upprustade omvandlare. Garantier

För nya lätta bilar och lastbilar, måste omvandlare tillverkare tillhandahålla en prestanda garanti täcker reparation av omvandlare som inte avgasprov styrsystem i två år eller 24.000 mil. Reparation av stora delar avgasreningssystemet är täckt i åtta år eller 80.000 mil. En separat design och defekt garanti täcker utsläpp delar styrsystem som fungerar under de första två åren eller 24.000 miles, och större utsläpp systemdelar i de första åtta år eller 80.000 mil.
Olaglig hantering

Varje ändring som försämrar effekten av ett fordon avgasreningssystemet är olagligt. Borttagning katalysatorer, sälja eller installera mindre effektiv ersättning omvandlare, eller tillverka omvandlare som inte uppfyller federala prestanda specifikationer kan komma till $ 25.000 straff per förekomst. Fordonsägare, reparatörer och verkstäder kan alla hållas ansvariga för brott.
Ny ersättare omvandlare

Nya eftermarknaden omvandlare kan monteras på en mängd olika av olika fordon. De måste bära en 25.000 mil garanti för att möta federala utsläppsnormer, och en fem år eller 50.000 mil garanti på rören omvandlare end och Shell.
Begagnade Byte omvandlare

Bilar, eller renoveras, kan omformare endast installeras på vilken typ av fordon för vilka de ursprungligen tillverkades. De måste uppfylla minimikrav EPA prestandakrav vid tidpunkten för försäljningen, men är inte skyldig att utföra en garanti.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70459.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.