Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter katalysatorn I en 2001 Alero

Oldsmobile, i ett försök att utnyttja den yngre marknaden i slutet av 1990, släppte kompakt och lite sportig Alero, som tillverkare bygger på samma plattform som Pontiac Grand Am . Den Alero slutade den sista Oldsmobile som någonsin rulla ut ett löpande band, som Olds stängde upp butiken i mitten av 2004. Den 2001 Alero kom standard med en 2,4-liters fyrcylindrig motor som ger en respektabel 150 hästkrafter. Katalysatorn på Alero är en del av det främre röret, så ersätter katalysatorn kräver ersätta hela katalysator-och-front pipe montering. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Ratchet
Syresensor socket
Penetrerande olja
Stålborste
Ny katalysator-och-front pipe montering
Nya katalysator-och-Främre rör montering packningar
Momentnyckel
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Parkera Alero på en plan yta och låt det sitta tills motorn är sval vid beröring. Låt fordonet att sitta ytterligare en timme för att låta avgaserna och katalysatorn svalna helt.
2

Lyft framsidan av Alero med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk bilen på pallbockar. Under mitten av Alero
3

Crawl och hitta den katalysator-och-front pipe montering, det långa röret att katalysatorn är en del av.
4

Hitta syresensorn skruvas in i röret precis bakom katalysatorn. Trace sensorns ledningar upp till motorrummet tills du hittar en sele som ansluter den till Alero kabelnät. Inifrån motorrummet, dra ur givarens kabelstam från bilens kabelnät.
5

Placera dig tillbaka under fordonet och ta bort syresensorn från röret, med en spärr och syresensor uttag. Om syresensor beslagtas, spraya sin bas med penetrerande olja och låt oljan sitta för den tid som anges av oljan tillverkaren, ta sedan bort sensorn.
6

Slide två pallbockar enligt katalysatorn-och-front pipe församling att stödja det. Ta bort skruvarna som håller mellanrör - röret bakom katalysatorn -. På katalysatorn-och-front pipe montering, användning en Ratchet och uttag
7

Lossa skruvarna som håller fronten av katalysator-och-front pipe montering på grenrör, med en spärr och uttag. Sänk katalysator-och-front pipe montering på pallbockar.
8

Dra katalysator-och-fram röranordning ut framför under fordonet. Ta bort de gamla packningarna från avgasgrenrörets fläns och mellanliggande rörfläns, om det behövs. Rengör anliggningsytorna på varje fläns med en stålborste.
Installation
9

krypa tillbaka under Alero, vilket den nya katalysatorn-och-front pipe montering längs med dig. Ställ aggregatet på pallbockar i sitt monteringsläge.
10

Rada upp bulthålen i katalysatorn-och-front pipe montering fläns med dem i avgasgrenröret fläns. Skjut en ny packning mellan två flänsar, rikta in hålen i packningen med dem i flänsarna, då hand-tråd monteringsskruvarna.
11

Passa katalysatorn-och-fram röranordning bakre fläns s bulthål med dem på den mellanliggande rörets fläns. Skjut en ny packning mellan flänsarna och rikta in skruvhålen på packningen med dem i flänsarna. Dra åt fästbultarna.
12

Dra de främre katalysator-och-främre bultarna rörmontage till 33 mul-pounds och de bakre katalysator-och-framrör bultar montering till 25 fot- pounds, med en momentnyckel och uttag.
13

Applicera ett lager antikärvningsmedel till syresensorn gängor och tråd sensorn i den nya katalysatorn-och-front pipe montering. Dra syresensorn till 30 foot-pounds, med en momentnyckel och lambdasond uttaget.
14

Route syresensorn s ledningar tillbaka mot Alero kabelstam i motorrummet, då krypa ut från under fordonet. Inifrån motorrummet, plugg syresensorn kabelnät till Alero sele.
15

höja fordonet utanför pallbockar och ta läktarna. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70693.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.