Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur till Bend avgasrören

Ett billigt alternativ till att köpa förböjda rör, böja avgasrör själv tillåter dig att byta ut en läckande eller rostig pipa snabbt och effektivt. Böja dina egna avgasrör garanterar bästa möjliga passning, eftersom du justera kurvor behov, skapar den passform som behövs. Felaktig böjning av avgasrör, speciellt när man gör snävare kurvor, kan förstöra röret genom att få det att vecka vid den punkt av bojen. Det finns två sätt att förhindra rör skrynklor, dornböjning och ifyllda rörbockning. Fylld-rörbockning är lättast med kortare rör. Saker du behöver
Dorn bender
ren sand Sida 2 pipe caps
skruvstycke
Torch
Läder svetsarens handskar
Visa fler instruktioner
dornböjning
en

Mät längden på röret till kurvan. Den 90-graders böjar, mäta detta som avståndet från slutet av föregående röret till där du vill ha den bortre väggen på röret efter kurvan. För mindre böjar, är det där du vill att ändringen i riktning för att börja. Två till tre inches för överlappning röranslutning där rörklammer ansluter. Markera detta avstånd på röret kritiseras för böjning.
2

Lokalisera diamant eller triangel märket på bender spindeln och linje upp poängen med detta varumärke med märket du mätt och gjort på röret.

3

Böj röret tills den når önskad bockvinkel. Avlägsna röret från kärnan.
4

Håll röret på plats för att kontrollera korrekt passform och justera vid behov för att ge passform önskas.
Ifylld Rörböjningsstöd
5

Utför samma mätning och märkning som i steg 1 för dornböjning.
6

Packa röret tätt med sand och locket båda ändarna av röret. Det måste finnas tillräckligt tryck i röret för att förhindra att väggarna i röret från att kollapsa när du gör kurvan. Sätt svetshandskar på.
7

Kläm avgasröret fast i skruvstäd, med märket du gjorde i steg 1 bara synlig vid städet. Tänd brännaren enligt anvisningarna som följde med det, värma röret vid punkten av böjen tills följsam, och dra röret mot dig att göra böjen.
8

Avlägsna röret från skruvstäd och hålla den på plats för att kontrollera dess passform och justera böjen som behövs.
9

Ta bort locken från röret och spola röret med vatten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70674.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.