Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man utför en smog test

En smog test är när ett fordons avgassystem kontrolleras för att bestämma utsläppen av föroreningar och andra gifter. Vissa stater kräver en smog test genomföras för att registrera ett fordon, men detta oftast beror på ålder och märke på bilen, eftersom de flesta nyare fordon inte kräver en smog test. För att utföra en smog test måste du kontakta din lokala avdelning av motorfordon (DMV) för att bestämma din statens smog utsläpp som varje stats varierar, liksom deras testmetoder. Dessutom kommer DMV behöva kontrollera smog nivåer före registrera din bil. Instruktioner
1

Ta reda på om du är skyldig att ha en smog test. Om din statens DMV skickar du ett meddelande registrering förnyelse som säger att smog certifiering krävs, eller om du säljer din bil eller föra den till en ny stat ska registreras, kan du behöva få en smog test. Mest smog tester är bra för ett par år, om inte din DMV anger annat.
2

Rådgör med DMV för att ta reda på kraven för smog test. De flesta stater kräver smog test endast om bilen är av en viss ålder eller göra. Vanligtvis äldre fordon kommer att krävas för att ta en smog test innan de kan registreras. I Kalifornien, till exempel, är fordon som är sex år eller mindre inte krävs för att få en årlig smog check inspektion. Vissa undantag kan gälla beroende på vilken typ av fordon du vill registrera, till exempel, kan RV eller andra kommersiella fordon kräver en smog test. Addera 3

Kontakta din DMV och boka tid för en smog test. DMV kommer att hänvisa dig till en godkänd auto verkstad att schemalägga smog test. Fråga representant eller gå till den lokala DMV hemsida för att ta reda på om kraven för godkänd smog test, t.ex. den utsläppsnivå som smog provet får inte överskrida.
4

Ta din bil till godkänd bilverkstad för smog test. Mekanikern kommer att förse dig med en smog certifiering som du ta med till DMV för att slutföra bilens registreringsnummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70651.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.