Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är ett avgasrör Leak?

Ett avgasgrenrör till en förbränningsmotor är den allra första avgasbeståndsdelens skruvat vid motorn. Fördelaren fäster till främre avgasröret, vilket i sin tur fäster andra ledningar, en katalysator och, så småningom, ljuddämparen och avgasröret på bilen. Funktion

avgasgrenröret överbryggar gapet mellan motorblocket och den främre avgasröret eller katalysator. Bultad tätt till motorn med en packning mellan grenröret och motorblocket, tillbringade motorns avgaser doserar bränsle och luft i grenröret på en extremt hög temperatur. Därifrån renar avgaserna sin väg nedströms genom den återstående avgassystemet och ut genom avgasröret. Fördelaren har vara gjord av en varaktig metall såsom gjutjärn att hantera temperaturen hos motorns avgaser ut ur blocket. I senare-modellbilar som har viktbegränsningar, är det vanligt att hitta lägre vikt grenrör som kan spricka lättare under stress av värme och kyla motorer.
Typer

Vissa bilar kan ha två grenrör, belägna på vardera sidan av motorn eller staplas framför den andra. Syftet med två grenrör kan vara att erbjuda dubbelt avgassystem eller helt enkelt för att öka hästkrafter i en motor. Läckor i ett grenrör är ofta sprickor i gjutjärn på grund av de intensiva temperaturerna i motorn. Sprickor kan börja så liten som ett hårfäste spricka, vilket kan vara märkbara när fordonet först startas med volymen av buller det gör nära motorn. När förgreningsröret värms upp snabbt, kan sprickan självtätande som metallen av grenröret expanderar, det buller som kommer från sprickan då blir mindre märkbar. Men efter en tid kommer hårfäste spricka börja öka i storlek på grund av den ständiga uppvärmning och kylning av motorn. Den grenrörspackning är ett annat problemområde som har att upprätthålla den växande och kontraktering av den uppvärmda metallen. Dess symptom kan starta liknande hårfäste spricka och kunde oundvikligen att bli ett större problem.
Effekter

ett avgassystem läckage kan vara farligt för flera uppenbara skäl. Även ett avgas läckage nedströms i avgassystemet kan fortfarande vara problematiskt, skapar man kommer direkt från grenröret från blocket av motorn en betydligt högre risk. Koloxidförgiftning kan uppstå för de åkande inne i kabinen av fordonet, särskilt om fönstren är stängda och lufthålen är öppna, så att lukt-och färglös gas att komma in i kabinen.
Identification

grenröret är på den nedre änden av fordonets motor. Det kan vara i den i mitten, på sidan, på båda sidor (Dual grenrör), eller främre mittersta och bakre center (dubbla grenrör). För att effektivt inspektera grenröret, skall fordonet ställas på en hiss. Följ avgassystemet från avgasröret till motorn för att bestämma placeringen av grenröret. Några senare-modell fordon kan även ha en första katalysator bult till grenröret och sedan fäst på framsidan röret.
Varning

En läckande grenrör är osäkra och även skadliga för miljön. Eftersom det inte är filtrerad genom en tre-vägs katalysator eller övervakas av syre sensorer, avgas läckage till atmosfären måfå. En sprucken eller läckande grenrör kommer att skapa mindre mottryck, dåliga resultat i motorn och minskad bränsleeffektivitet, det gör att fler föroreningar till flykten in i atmosfären och sprida dödliga kolmonoxid. Det kan också skada andra avgaskomponenter nedströms i avgassystemet, såsom syre sensorer, och äventyra effektiviteten i katalysatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70279.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.