Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en EGR ventil på en 2001 Honda Odyssey

för avgasåterföring (EGR), som namnet antyder, återcirkulerar en del av avgaserna som släpps ut från din Honda Odyssey. EGR-ventilen kyler ned gaserna och kör dem genom motorn en andra gång. Detta ger större bränsleeffektivitet och bidrar till att minska utsläppen. Om din Odyssey går på tomgång grov eller accelererar inte som den ska, kan en EGR-ventil som orsakar problemet. Saker du behöver Flighter Crescent skiftnyckel set
Ratchet, 10 mm och 12 mm
Ratchet förlängning
PB Blaster penetrerande smörjmedel
Carb Spray
Anti-gripa sprut
Replacement packning
ersätter EGR-ventil
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Kontrollera att kabelkontakten inte kan röra metall för att förhindra oavsiktliga elektriska kortslutningar i Odysséen.
2

Leta EGR-ventilen. Leta efter fordonets vakuum schematiska på undersidan av huven eller konsultera en manuell Odyssey reparation. Vanligtvis är det vakuum trådarna är gröna, men om en eftermarknad slang har installerats, kan detta inte vara fallet. Förutsatt att du arbetar med den ursprungliga utrustningen, följ den gröna slangen till EGR-ventilen.
3

bort vakuumslangen och lossa de elektriska anslutningarna från EGR-ventilen. Lossa skruvarna EGR-ventilen till grenröret. Dessa kommer sannolikt att vara 10 mm bultar, men de kunde vara 12 mm om de har ersatts med eftermarknaden delar. Använd en spärrnyckel med en förlängning för att ta bort skruvarna.
4

unbolt EGR-ventilen bit från avgasgrenröret röret som levererar gasen tillbaka in i förbrännings-systemet. Du kommer att behöva en stor skiftnyckel för detta steg. Om bulten fastnar eller är rostig - och endast om motorn är kall - använd ett par skurar av PB Blaster spraya penetrerande smörjmedel på bulten och ge det några kranar med skiftnyckel. Detta gör det möjligt för sprayen att arbeta in i gängorna på bulten.
5

Undersök området som du tagit bort den gamla ventilen för sotavlagringar. Använd en generös mängd Carb Cleaner och skrapa inlåning med en liten borste. Inspektera packningen för slitage, sot eller sprickor. Om ersättande EGR ventilen du köpte var en OEM-produkt, bör en ny ersättare packning ingå.
6

Montera den nya packningen och EGR ventilen. Anslut alla delar i omvänd ordning som du tog bort dem. Du kanske vill spraya några gängsmörja på bultarna som du installerar dem. Detta kommer att göra att ta bort bultarna i framtiden en lättare uppgift.

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen. Sedan köra din Honda Odyssey en kort sträcka. Om du fortfarande har samma problem, kan du behöva byta avgasgrenröret eller rent ut kolavsättningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70594.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.