Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Katalysator Rengöring

Barn i USA som når kör ålder i dag förmodligen inte ihåg surt regn och smog varningar. Dessa problem kvarstår, men deras frekvens och intensitet har mildrats, delvis beroende på katalysatorn, en smart liten apparat som utvecklats av franska ingenjören Eugene Houdry. Han identifierade ett växande problem i smog glansdagar på 1950-talet, men hans uppfinning skulle inte bli standardutrustning i de flesta amerikanska bilar fram till 1970-talet. Katalysatorer uppnå sina resultat effektivt med minimala effektförluster i dagens renare brinnande motorer, men de kan bli igensatta, eller "förgiftad", och som kräver omedelbar uppmärksamhet. Vad är en katalysator?

Katalysatorer består av ett substrat, vanligtvis en keramisk bikakestruktur som maximerar exponerade ytarean, och en metallkatalysator såsom platina, rodium eller palladium som reagerar med avgaser föroreningar. Oförbrända kolväten (HC), koloxid (CO) och kväveoxider gas (NOx) är de tre stora onda att katalysatorn eliminerar. Tecken på att din konverterare kan misslyckas inkluderar trög gasrespons, stannar vid hög temperatur eller en ihållande svavel lukt från avgasröret.
Gifter

Livslängden för de flesta OEM-omvandlare överstiger 100.000 miles, så om din lägre körsträcka bilens avgaser innehåller högre än accepterade nivåer av HC och CO är omvandlaren sotigt på grund av ett problem på andra håll. Det finns föroreningar som "gift" den reaktiva ytan av honungskaka. Bly är en omvandlare mördare, och medan den förbjöds i bensin på 1970-talet, är det fortfarande i vissa motor tillsatser. Fosfor och silikon är bovarna också. Fosfor finns i motorolja och kan finna sin väg till omvandlaren om din motor drar olja i förbränningskammaren. Silikon kommer främst från en läcka som orsakar kylmedel att brinna i motorn och utgång till avgassystem. Båda dessa är motorproblem som förstör omvandlaren, inte converter problem som förstör motorn.
Antidoter

enkla returer sökning på Internet en mängd produkter som lovar att rengöra din katalysator. Några av dessa är tillfälliga korrigeringar för att lura utsläpp-testutrustning. Det får du exakt ingenstans i termer av att fastställa din bil. Samförståndet mellan mekanik är att du inte rengör en katalysator - du ersätta det. Magical tillsatser kommer att kosta dig pengar, fördröja det oundvikliga och avleda din uppmärksamhet från det verkliga problemet, vilket kan vara lika allvarlig som en sviktande topplockspackning som läcker kylvätska i motorn. Låt att man går ett tag, och du kommer att byta ut hela huvudet till en kostnad av tusentals. Summan av kardemumman är att vara medveten om de budskap din bil sänder. Om din konverterare är verkligen dåligt, antingen har det nått slutet av sin livslängd eller det underlåter förtid på grund av en annan motor problem. Får inte söt. Det kommer att leda till att du huvudvärk på vägen.
Good News

En sak människor aldrig göra är att be mekanikern att visa dem sin gamla delen när något har ersatts i sina bilar, vilka är mekaniker skyldiga att göra enligt lag. Detta skyddar konsumenterna mot bedrägerier. I fallet med katalysatorn, men det kan nätet också lite pengar. Du äger den misslyckade omvandlare, så du har rätt att ta den med dig och sälja den för skrot. Det är fullt av ädla metaller, så säljer den till ett skrotupplag kan hjälpa till att täcka en del av dina reparationskostnader. Också, att EPA-mandat garantier på upp till 8 år och 80.000 kilometer ges på vissa ämnen i avgaserna. Om ditt problem är resultatet av en defekt, och din konverterare har misslyckats tidigare än det borde, kan ditt reparationskostnad täckas av garantin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70346.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.