Installationsinstruktioner för en termostat på en 1996 Buick Regal

Kylsystemet i en 1996 Buick Regal behöver uppmärksamhet på grund av sin ålder. En Regal kommer att bygga upp motorn slam i kylsystemet som kan tårtan runt termostaten. När detta händer, kan termostaten sluta fungera orsakar bilen överhettas eller bara inte värme alls. För att förhindra detta bör termostaten bytas. Ett par dollar i delar kan hindra tusentals i kostsamma motorreparationer. Saker du behöver
1996 Buick Regal termostat
1996 Buick Regal Termostatpackning
Skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarslangen från termostaten genom att lossa klämman som håller slangen på locket. Ta bort klämman med hjälp av en platt skruvmejsel. Det är möjligt att kylarslangen har en kamstyrd bandklämma. Detta kan tas bort med en platt-skruvmejsel eller mutterdragare. När klämman har tagits bort, dra slangen bort av locket inlopp hål.
2

skruva isär termostaten genom att lossa de två skruvarna som håller den till Regal s insugningsröret. Dra av locket på motorn och ställ den åt sidan.
3

Ta bort den gamla packningen och inspektera den bearbetade bas på intaget för eventuella gropar eller sprickor. Om det inte finns några gropar eller sprickor ersätta den gamla packningen med en ny. Om du ser några gropar eller sprickor använder RTV packning skapare istället för papper packningen. Detta kommer att fylla ut eventuella ojämnheter i ytan och förhindrar vätska läcker.
4

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och ersätta den med en ny. En ände är den övre delen av termostaten och det kommer att markeras som så. Denna ände ska sticka ut i intaget när den placeras tillbaka in i motorn.
5

tillbaka termostaten locket och skruva tillbaka den på plats. Dra inte åt locket. Den är gjord av gjuten stål och är benägen att spricka om över åtdragna. Om kåpan gör spricka, bör den ersättas med en ny. Ofta är detta en del som måste köpas från en Buick återförsäljare.
6

Placera kylaren tillbaka slangen på termostaten locket och dra åt klämman.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69504.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.