Hur man testar en 2001 Dodge Neon Relay kylfläkten

De fläktreläer i din 2001 Dodge Neon vrid motorns fläktar på och av beroende på en liten styrspänning. När klämmorna 85 och 86 är anslutna till en 12-volt, såsom av bilbatteri, skapar en spole inuti reläet ett magnetfält. Detta fält drar en omkopplare sluten, tillåter ström att flyta till fläktarna. När strömmen är frånkopplad, stänger reläet, öppnar brytaren. Några snabba tester med en ohmmeter eller multimeter kommer att kontrollera att reläet fungerar korrekt. Saker du behöver
ohmmeter eller multimeter
Brända startkablar
Visa fler instruktioner
1

bort reläet. Det ligger i kopplingsdosan under huven. Lådan är bakom luftrenaren och bredvid batteriet. Det finns en etikett på insidan av locket som visar platsen för reläerna. Dra reläet ur säkringslådan.
2

Testa kontinuitet mellan terminalerna 85 och 86 på reläet. De är märkta på ett kretsschema på sidan av reläet. Med en ohmmeter kontrollera motståndet i båda riktningarna. Om mätaren visar oändligt motstånd i båda riktningarna, bör reläet bytas..
3

Testa kontinuitet mellan terminalerna 30 och 87 Det bör finnas oändligt motstånd (ingen kontinuitet) mellan terminalerna. Om det finns kontinuitet, byt reläet.
4

reläet. Anslut plint 86 till batteriets pluspol med en smält startkabeln. Anslut plint 85 till marken med en jumper kabel. Detta bör aktivera spolen, vilket reläet klickar när anslutningen är stängd.
5

Testa kontinuitet mellan terminalerna 30 och 87 en gång. Det bör finnas ett samband med mycket låg resistans. Om det inte finns någon kontinuitet även med strömförande relä, byt reläet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69908.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.