Att montera en Termostatblandare radiatorventil

En radiator termostat fungerar i stort sett på samma sätt som en grind, i att termostaten öppnas och stängs. Motorer arbeta vid deras mest effektiva inom ett temperaturområde som är specifik för just den motorn. Därför måste en kall motor tillåtas att snabbt nå denna temperatur. Detta är en uppgift för en radiator termostat. När en motor startas för första gången, är det frostskydd i kylaren sval. Radiatorn känner av motorns temperatur och förhindrar radiatorns frostskydd från cirkulerar genom hela motorn. När motorn når normal arbetstemperatur, termostaten öppnar, varigenom frostskyddsmedel komma in och kyla motorn. En defekt termostat typiskt antingen inte stänger, vilket avsevärt ökar den tid det tar för motorn att värma, eller kommer inte att öppna, vilket resulterar i en motor som snabbt överhettad. Byta en termostat är en enkel process, men termostaten måste vara korrekt installerat. Saker du behöver
Packning skrapa eller flathead screwdriverGasket sealerThermostat gasketTorque wrenchEngine specifikationer manuell
Visa fler instruktioner
1

Rengör området som omger termostaten på insugningsröret, som samt termostatens bostäder. Eftersom termostaten reglerar frostskyddsvätska, är termostaten en gemensam plats för läckor att utvecklas. Rengöring dessa ytor kommer att se till att termostaten är packningen tätar ordentligt. Ytorna kan rengöras med antingen en packning skrapa eller med bladet på en skruvmejsel. Termostaten på plats i motorn
2

position. Observera att den ena änden av termostaten har en fjäder. Termostaten måste placeras in i motorn så att fjädern vänd mot motorn.
3

Applicera packningen sealer på ena sidan av en ny termostat packning, tryck sedan på den belagda sidan av packningen på termostathuset.
4

Applicera packningen sealer till den exponerade sidan av packningen, sänk sedan termostathuset över termostaten tills huset vilar mot insugningsröret.
5 < p> Skjut termostathuset s fästbultar genom huset och in i insugningsröret.
6

Dra termostathuset s fästskruvar till rätt moment specifikationen med en momentnyckel. Korrekt åtdragningsmoment kan hittas inom motorns specifikationer manual, och är vanligtvis mellan 10 och 15 fot-lbs av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69310.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.