Hur Fyll kylvätska i en Hyundai

Varje motor behöver en viss mängd kylvätska. Kylvätska, även kallad frostskyddsmedel eller kylarvätska, cirkulerar genom din Hyundai motor. Detta reglerar temperaturen och förhindrar motorn från att nå temperaturer som kan skada den. Med tiden, är det vanligt att kylvätska att avdunsta eller ens läcka en liten mängd fluid från överströmningstank. När detta händer, måste du sätta mer kylmedel i din Hyundai. Saker du behöver
kylarvätska
Destillerat vatten
Mixing
kanna
Visa fler instruktioner
1

Tryck spärren Huvlås placerad på förarsidan lägre sparka panel av din Hyundai. Säkra huven öppen med huven prop.
2

Lokalisera kylvätska expansionen (overflow) tank framtill, vänster motorrummet. Det är intill oljestickan, har en svart mössa och är brun till färgen.
3

Kontrollera vätskenivån indikatorn på sidan av tanken. Leta efter "F" för full och "L" för låg. Låt inte vätskenivån att gå över linjen för fullt. Om du gör, när motorn värms upp, kan vätskan rensa ur tanken. Blanda en 50/50 lösning av kylarvätska och destillerat vatten i din mixerbehållaren. Blanda tillräckligt för att fylla expansionskärlet.
4

Öppna locket till expansionskärlet och dränera blandning av kylvätska i expansionskärlet. Vänta några minuter för vätskan att rinna in i kylaren. Kontrollera vätskenivån i expansionskärlet och lägg ytterligare kylvätska vid behov.
5

Stäng locket på expansionstanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69754.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.