Ta bort och installera en radiator i en 96 Dodge Caravan

Radiatorn är en av de viktigaste komponenterna i kylsystemet för din Dodge Caravan eller annat fordon. Det kan finnas flera anledningar till varför du kan behöva ta bort kylaren, oavsett om det är att rengöra det, byt ut det, eller för att få tillgång till andra komponenter i kylsystemet eller motorutrymmet. När du installerar en ny kylare eller den gamla tillbaka i en husvagn, är det viktigt att se till att alla anslutningar är säkra med några läckor. Saker du behöver
stor container
skruvmejsel
Wrench
Tänger
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla van negativa batterikabeln och sedan dränera kylvätskan i en stor behållare, skruva och ta bort avloppsanslutningen på kylaren nedtill.
2

Skruva fästelement för luftrenaren resonator som täcker renare montering, och lyft av den.
3

Dra loss gummislangen kylvätskebehållaren från kylvätska påfyllningshalsen, sedan koppla ur fläkten kontakten på vänstra änden av fläkten modulen. Skruva bort kylvätskebehållaren och radiator fästskruvarna från tvärbalken med en skruvmejsel och koppla motorvärmaren gästbok.
4

bort tvärbalken för övre värmeelementet tillslutningspanelen. Lossa klämmorna för luftrenarens två halvor, ta bort husets vänstra sida, lyft ur renare elementet och sedan skruva isär och ta bort det nedre luftfiltret.
5

Koppla ledningarna till överföring oljekylaren och plugga ledningarna med tejp eller gummi. Lossa slangklämmorna med en tång och ta bort kylarens övre och nedre slangar kylvätska. Ta bort fläkten modulens nedre klippet.
6

Ta bort de fyra fästen som förbinder kylaren till kondensorn med en skiftnyckel och sedan separera de två komponenterna. Ta bort fästet till luftkonditioneringen filter /tork, tillsammans med muttrarna på torrare och bultarna på fläkten modulen.
7

Lyft värmeelementet ur motorn, vilket gör att du inte skada vattnet fenorna eller kylrören eller spill kylvätska på billack.
Installation
8

Montera kylaren på plats och se till att lufttätningar är i position och värmeelementet är placerat på den undre isolatorer. Anslut Uppgiftslämnaren luftkonditionering /tork med sin konsol och anslut kondensorn till kylaren med sina fästen.
9

Återanslut kylvätskeslangarna med sina klämmor följt av linjerna oljekylare.

10

tillbaka montering luftrenare, med början med det nedre huset, renare elementet och sedan det vänstra höljet. Återanslut övre tvärbalk med sina fästskruvar, däribland en för kylvätskebehållaren.
11

Anslut fläktarna tillbaka på kontakten på fläkten modulens vänstra sida och anslut reservoaren slangen till kylaren halsen .
12

Placera luftrenaren resonator tillbaka på monteringen med dess skruvar.
13

Fyll kylvätska i påfyllningsröret. Om den gamla kylvätskan är smutsig, kassera den ordentligt och fyll kylaren med en frisk blandning av vatten och frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69643.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.