Hur hitta en termostat i en Chevy Blazer

Har värmen slutade fungera i din Blazer? Eller, är det överhettning? Problemet kan vara din termostat, en relativt lätt att hitta (och ersätta) en del som är ganska billigt. Saker du behöver
Ficklampa
Phillips och raka-head skruvmejslar
uppsättning "djupa" metriska eller SAE sockets, beroende på år och modell av Rags Blazer
Container

Visa fler instruktioner
1

Vänta tills motorn har svalnat. Dränera åtminstone en gallon av kylmedel från kylaren genom att använda petcock vid botten av radiatorn. Du måste ta bort tillräckligt med frostskyddsmedel för att förhindra den från att forsa ut när du tar bort termostathuset.
2

Hitta den övre kylarslangen. Spåra slangen till den punkt där den möter motorn. Beroende på vilket år av Blazer, kan detta vara under luftintaget, som kommer att behöva tas bort.
3

Lossa skruvarna på termostathuset på plats (Det finns oftast två, och det är där de djupa hylsor komma till hands). Termostaten kommer att hittas under denna bostad. Du kan behöva ta bort kylarslangen för att få tillträde. (För att göra detta använder antingen en hylsa eller en skruvmejsel för att lossa bulten slangklämman först.)
4 p Om du byter termostaten, se till att du tar dig tid att kontrollera kylarslangar för sprickor eller brott. Dessutom, om din frostskyddsmedel ser smutsig, bör din radiator spolas och fyllas med ny kylarvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69153.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.