Hur man byter en termostat på en 2001 Ford Ranger

Den 2001 Ford Ranger är en stor medelstor lastbil, som kan dra anständiga nyttolaster. På grund av detta, är Ranger ganska vanligen används som en arbetande lastbil, och det oftast upplever mycket slitage. Nu när din Ranger har ett par år på det, kanske du vill inspektera och byta ut åldrande termostat för att undvika allvarliga och kostsamma skador på motorn. Byte av termostat i Ranger är inte en alltför svår procedur, och det kan göras med genomsnittligt DIY mekaniker. Saker du behöver
2001 Ford Ranger termostat
2001 Ford Ranger Termostatpackning
Wrench
Bucket
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den övre kylarslangen genom att lossa bandet klämma med en platt skruvmejsel eller mutterdragare. Tryck bandklämman på slangen för att undvika att förlora det, och sedan dra slangen bort från termostathuset. Töm innehållet i kylarslangen i en ren hink.
2

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till insugningsröret. Dra termostathuset från insugningsröret och inspektera huset för några små sprickor. Om du ser några sprickor, bör huset bytas. Annars kan det gamla huset återanvändas.
3

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och sedan ta bort den gamla packningen från ytan av insugningsröret. Placera den nya termostaten i insugningsröret med änden märkt "top" fastnar ovanför radiatorn vätskenivån. Placera den nya termostaten packningen ovanpå insugningsröret.
4

Bolt termostathuset på plats. Var försiktig med att inte över-dra åt bultarna. Höljet är tillverkat av en mjuk metall som lätt kan spricka. Om detta händer, byt ut huset med ett nytt.
5

Sätt tillbaka kylarslangen genom att säkra bandet klämman som håller den på plats. Klämman skall vara mycket snäv, och slangen bör inspekteras för läckor efter att motorn har startat. Om slangen läcker, dra åt klämman lite mer.
6

Dumpa kylarvätska från skopan till overflow tank för kylaren. Vätskan kan även placeras direkt i kylaren via tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69489.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.