Hur du ändrar termostat på en 2001 Mercury Villager

Din 2001 Mercury Villager kom utrustad med en 3,3-liters V-6 motor. Kylsystemet på att motorn innefattar en pump, två värme enheter växlare, diverse slangar och en termostat. Termostaten är inget mer än en temperatur-ventil, öppna och stänga vid en viss temperatur. På din Villager, rekommenderas tillverkaren temperatur vid vilken termostaten öppnar är 180 grader Fahrenheit. När termostaten i motorn slutar fungera korrekt, måste du ändra det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Medium flat Socket skruvmejsel
ställa
kort förlängning
Ratchet
Packning skrapa
RTV blå tätningsmedel
Ny termostat och packning
Momentnyckel
1 gallon ny kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är kall. Öppna huven och ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida den moturs. Placera drain pan under kylsystemet avtappningspluggen på förarsidan botten av kylaren och öppna ventilen genom att vrida den moturs.
2

Ta bort bulten på monteringsklämman i mitten av kylaren slang, nära distributören, om sådan finns. Många mekaniker kommer att lämna denna rabatt vid monteringen, så din kan saknas.
3

Ta bort de fyra bultarna som håller termostathuset till motorblocket genom att vrida dem moturs med en hylsa, Ratchet och kort förlängning.
4

tag i huset och dra bort blocket i en vinkel. Ta bort den gamla termostaten, ange då termostaten orientering som din termostat är riktad. Rengör båda anliggningsytorna ordentligt med packningen skrapan.
5

Installera den nya termostaten, uppmärksamma orientering Det finns en liten ventil i termostaten som måste installeras vid klockan 12. Belägga båda passytor med en tunn sträng av RTV blå tätningsmedel och anbringa packningen till huset.
6

Håll termostathuset och packning på plats medan du sätter de fyra skruvarna i huset och vrid dem medurs för hand tills fingrarna. Dra åt bultarna till mellan 12 och 15 foot-pounds med hjälp av momentnyckel.
7

Fyll kylaren och starta motorn. Låt motorn komma till arbetstemperatur samtidigt kontrollera ditt arbete för läckor. Fyll på kylaren som är nödvändigt för att bringa kylmedel till normala nivåer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70119.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.