Hur man installerar en termostat i en 1996 Ford Explorer

En bils termostat är en mekanisk anordning som styr flödet av kylmedel mellan motorn och kylaren genom öppningen när kylvätskan når en viss temperatur, vilket gör att kylmediet att strömma in i radiator. Om termostaten på din 1996 Ford Explorer går dåligt, kan motorn överhettas och eventuellt misslyckas. Byta termostaten är inte särskilt svårt, men det kräver vissa säkerhetsåtgärder innan du gör det. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och uttag
Packning skrapa
Vatten byte sealer
Byte termostat och packning
50 -50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt bilen svalna i fem till sex timmar, eller över natten, innan arbete på kylsystemet. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna petcock på basen av kylaren så att kylarvätska rinna ut. När kylaren runnit, dra petcock.
2

Koppla loss värmaren slangen till termostathuset med en platt skruvmejsel. Sedan skruva isär termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Med termostathuset ur vägen, ta bort termostaten.
3

Skrapa bort den gamla packningen från motorblocket med hjälp av en packning skrapa. Applicera sedan ersättande packningen till motorblocket, med hjälp av en tunn beläggning av vattenbeständig sealer på båda sidor av packningen.
4

Placera termostaten på motorblocket med fjädern sidan mot motorn blocket, sedan tillbaka kåpan på motorn withe husets bultar, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera om linjen värmeelementet med platt skruvmejsel.
5

Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Då kör motorn i 10 till 15 minuter med värmereglaget på hög position. Låt motorn svalna i två timmar, sedan toppen av radiatorn med kylvätska. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69456.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.