Hur du ändrar en termostat på en 1997 Chevy Malibu

Den 1997 Chevy Malibu kan vara ett stort avsteg från den höga hästkrafter 1970 Malibu men det rutinunderhåll som måste fyllas på nyare Malibu är densamma som dess 1970 motsvarighet. Kylsystemet måste underhållas ordentligt vilket innebär rutinmässig inspektion och motorbyte termostaten. Om termostaten inte fungerar kan det orsaka dyra skador på motorn, vilket kan kosta betydligt mer sedan ersätta några dollar del. Saker du behöver
1997 Chevy Malibu termostat
RTV packning Maker Review skruvmejsel
Wrench
Rakblad
Shop handdukar
Visa fler instruktioner

1

Avlägsna Malibu översta kylarslangen från termostaten genom att lossa klämman som håller den på plats. Detta görs genom att poppa klämman s hållarklämman med en platt skruvmejsel. När hållarklämman har tagits bort, kan slangen dras bort av termostatlocket och tryckes därefter av till sidan. Placera en handduk i kylarslangen för att förhindra frostskyddsmedel läcker ut ur slangen.
2

Ta bort skruvarna som håller termostaten locket på Malibu motor med en 10mm nyckel. På grund av den konstanta uppvärmning och nedkylning av bultarna de kan vara svåra att få bort. Försiktighet bör iakttas så att inte klä av eller bryta huvudet av bultarna av. När bultarna tas bort, kan luckan lyftas bort från motorn.
3

Dra termostaten ur motorn och kontakten hålet med en handduk. Skrapa den gamla packningen av med ett rakblad. Ett rakblad kommer att skära nära metallytan och ta bort allt av det gamla materialet. Kolla ner i termostaten och ta bort eventuellt gammalt packningsmaterial från det också.
4

Place RTV silikon på den plana ytan runt hålet för termostaten. Det kommer att fungera som en packning. Ge RTV 15 minuter att stelna upp innan du fortsätter.
5

bort handduken från hålet termostaten var i och ersätta det med en ny termostat. Termostaten måste vara orienterad på rätt sätt. Den är märkt för att beteckna toppen. toppen av termostat ska sticka ut ur motorn.
6

Placera termostaten tillbaka locket på motorn och dra åt den med de gamla bultarna. Dra inte åt bultarna som detta kan knäcka den mjuka metallen locket är gjort av. Om detta händer, bör ett nytt lock erhållas.
7

Dra handduken ur kylarslangen och anslut den till termostaten locket. Dra slangen till locket med klämman som ursprungligen användes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69452.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.