Hur man installerar en termostat i en Pick Up

Termostaten monteras på motorn på din pickup reglerar kylvätska kör mellan motorn och kylaren. När termostaten slutar fungera, kan motorn överhettas, vilket kan orsaka allvarliga skador på huvudet och motorblocket. Innan problemet blir dålig, måste du byta ut termostaten med en ny. Alla mickar har olika motorer och inställningar termostat, men de har också många likheter. I det här fallet är projektet fordonet en 2006 Chevrolet Silverado halv-tons pickup, men processen är liknande för andra modeller av pickup också. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
50-50 förspädd kylvätska
Byte termostat
Byte termostat packning
Show Mer Instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar. Skjut en dropplåt under kylaren på fronten på lastbilen. Öppna petcock på botten av kylaren och dränera ut ungefär en liter kylvätska.
2

Leta termostaten på motorn, vilket är där den övre kylarslangen ansluter till toppen av motorblocket . Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft höljet av av motorn och ta ur termostaten och packningen.
3

Ställ ersättande termostat i huset och installera en ersättare packning. Skruva fast med 3/8-tums Ratchet och uttag. Öppna kylarlocket och fyll upp kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket.
4

Slå på lastbilen. Sänk värmen kontrollerna till den högsta värmen, med fläkten på högsta läget. Låt bilen kör i 15 minuter, sedan stänga av den och låt det sitta i 30 minuter, så att kylaren kan svalna. Öppna kylarlocket och råga med före utspädning kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69630.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.