Hur man tar bort en 5,2 Dodge fläktmonteringen

Kylfläkten på Dodge Ram 5,2-liters motorn använder en viskös koppling tillämpa mer eller mindre kylning som påverkar motorvarvet. Avlägsnande av fläkten och viskösa kopplingsskivan kräver avlägsnandet av fläktkåpa från motorrummet. Fläkten, trögflytande koppel eller andra delar av kylsystemet behöver service för att hålla systemet arbetar med högsta prestanda. Byte av fläkt eller viskösa kopplingen med nya bitar från generalagenten kan krävas om någon av dem har misslyckats. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
36 mm fläkt skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta den negativa batterikabeln. Hitta kabeländen där den fäster vid batteripolen. Ta bort batteriet kabeländen fästbult med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet.
2

Ta bort de tre bultarna som håller kylvätska reservtank till kylaren stöd med en hylsa och spärrskaft. Lyft kylvätskebehållaren och ställ den åt sidan. Koppla inte slangarna. De är långa nog att flytta ur vägen. Addera 3

Placera en fläkt skiftnyckel, tillgänglig från återförsäljaren eller ett verktyg leverantör, mellan fläktbladen och vatten-remskiva. Sätt i stiften på skiftnyckeln i hålen på remskivan. Vrid fläktbladen medurs medan du håller fläkten skiftnyckel och hålla vattnet-remskiva från att flytta. Vrid fläkten tills den är fri från axeln, men försök inte att ta bort det ännu.
4

lokalisera och ta bort fläktkåpa till radiator-bultarna med en hylsa och spärrskaft. Leta undervantens fästen och dra dem ur tanken klipp.
5

Lyft värmeelementet kåpan och fläkten ur motorrummet som en enhet. Var försiktig så att du inte skadar kylaren när du lyfter kåpan och fläkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69560.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.