Hur man byter slang vattenpump på en 1994 Explorer

Ford Explorer infördes 1991. I 1994 års modell av Explorer var utrustad med en 4,0-liters V-6 motor kan producera upp till 160 hästkrafter och 220 foot-pounds av vridmoment, och det kom med möjlighet till två hjul eller fyrhjulsdrift. Vattenpumpen på 1994 Explorer är placerad på framsidan av motorn. Byta slang vattenpumpen görs oftast när slangen har spruckit eller har utvecklat en läcka. En ersättare vattenpump eller värmeslangen kan köpas på en automatisk leverans butik redan cut-to-fit och böjd-to-fit. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats med 4-tums nya utbyggnaden
vattenpump slang
Tänger Sida 2 nya vattenpump slangklämmor
1 burk aerosol motor delar renare
ren trasa
dräneringskärlet
1 liter 50/50 förblandad universal kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på 1994 Explorer och ställa huven stötta för att hålla huven på plats under hela projektet. Placera ett uppsamlingskärl under motorn, direkt nedanför vattenpumpen.
2

Ta bort slangen vattenpumpen från Explorer, med en 3/8-tums spärrnyckel att lossa slangklämman. Dra slangen bort från vattenpumpen för hand eller använd en tång om du behöver mer inflytande. Rikta änden av vattenpumpen slangen nedåt i dräneringstråget, för att inte spilla kylvätska på marken.
3

Lossa slangklämman från den andra änden på vattenkranen, använder en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta bort den gamla slangen vattenpumpen helt från motorn och placera den i tråget under Utforskaren.
4

Spraya en ren trasa eller handduk med aerosol motordelar renare. Fortsätt att spraya tills trasan är något mättad. Torka de utskjutande bröstvårtor på vattenpumpen och vattenutloppsventil. Detta kommer att ta bort korrosion mellan kylarslangar och metalldelar, som orsakas av förångning och kondensering i kylsystemet.
5

Installera en ny slangklämma på slutet av vattenpump slang som fäster till utloppet ventil. Montera den nya slangen vattenpumpen på ventilen och dra åt slangklämman mellan 15 och 20 foot-pounds av vridmoment, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag med en 4-tums förlängning.
6 < p> Installera en ny slangklämma på vattenpumpen änden av den nya slangen. Skjut den nya slangen på vattenpumpen för hand och dra åt slangklämman mellan 15 och 20 foot-pounds av vridmoment med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
7

Demontera kylarens locket från Utforskaren. Starta Utforskaren motorn och låt motorn gå på inte mindre än 20 minuter. Vrid fläkthastighet väljare till full hastighet och välj avfrostning på värmaren kontrollpanelen. Detta gör det möjligt för motorn att värmas upp snabbare. Detta förfarande kommer att blöda luftfickorna ut ur kylsystemet. Luftfickor skapas helst ett kylsystem öppnas och delar byts ut. Köra motorn när den är varm kommer att tvinga luftfickor ur kylsystemet.
8

Stäng av motorn efter 20 minuter, om du observerar någon mer luftbubblor som utvisats ur kylaren. Toppa radiatorn med en gallon av 50/50 färdigblandad universal kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket på kylaren och dra åt kylarlocket ordentligt. Kylarlocket har två låslägen - det andra läget är det helt låsta läget Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69979.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.