Automotive Luftkonditionering Felsökning Riktlinjer

Under sommaren, kan bilens luftkonditionering vara en frälsande nåd från fukt och fuktiga kläder som kommer med det. Ibland när luftkonditioneringen är påslagen i början av säsongen, inget annat än varm luft blåser ut. Att veta hur du felsöker din bils luftkonditionering kan hålla dig från att dyka upp för att arbeta dränkt topp till tå. Delar

Veta delar som utgör det system luftkonditioneringen är integrerad ordentlig felsökning. Kondensorn sitter på framsidan av din luftkonditionering och håller kylvätska, eller köldmedium. Kondensorn är ansluten till förångaren genom en serie av slangar. Vid felsökning av luftkonditionering, kontrollera att kondensorn har tillräckligt med kylvätska för att hålla luftkonditioneringen arbetar. Vissa kondensorer har en automatisk avstängning om det inte finns tillräckligt med köldmedium i systemet.
P Om du nyligen har fyllt kondensorn bara för att finna att den tappas igen, kolla alla slangar är täta. Kylmedel eller kylvätska är vanligen fluorescerande grön, gul eller rosa. Titta under bilen för pölar. Om det finns inget, kör bil för ett par minuter med luftkonditioneringen igång, stäng av motorn och låt den svalna, så kolla alla slangar för vätska.
Intermittent Cooling

Om luftkonditioneringen blåser kall luft innan skjuta ut en varm bris, kan systemet fryser. Is kan bygga upp i systemet om det är för mycket fukt, vilket gör att slangen att täppa. Generellt bör luftkonditioneringssystem innehålla endast 2 procent av luft per vikt. Kylning prestanda sänks när någon mer luft är närvarande. Särskild köldmedium identifierare utrustning krävs för att testa detta. Det kan vara dyrt, dock, och är bättre utförs av mekaniker.

Elektriska problem kan också orsaka återkommande problem. Kontrollera att AC omkopplaren inne i bilen fungerar. Om det känns löst, kan det inte vara att läsa sin inställning korrekt. Kontrollera även att kontakterna bakom styrboxen att se till att de är ordentligt anslutna. Kontrollera säkringen rutan för att se om någon av säkringarna i samband med luftkonditioneringen har blåst ut.
Flushing
p Om luftkonditioneringen fortfarande uppvisar intermittent kyla, eller inte fungerar helt, kan systemet behöva spolas. Flushing kemikalier kan köpas från din lokala fordonsindustrin leverans butik. Flushing ditt system är billigare än att byta slangar och komponenter kompressor. Om kompressorn har misslyckats, och en ny har satts på plats, är det fortfarande en bra idé att spola systemet, som en trasig kompressor ofta skjuter små flagor av metall genom hela systemet som tenderar att ackumuleras och täppa slangarna . Dessutom, om slangarna i systemet känns sprött, eller har sprickor, kommer de att skicka små bitar av plast tillsammans med kylvätska. Byt ut dessa rör och spola systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69384.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.