Hur man spola ut en radiator i en 1993 Oldsmobile

Flushing radiatorn i din 1993 Oldsmobile ökar värmeöverföringen mellan kylaren och kylvätskan som strömmar genom motorn. Detta är mycket viktigt för motorer som har en hel del miles eftersom äldre motorer generellt har slitna delar som skapar mer värme helt enkelt på grund av ålder. Om du har märkt att din Oldsmobile har varit igång varmare än normalt, tror inte att temperaturgivaren har slitna och din motor är OK. Överhettning kan orsaka tusentals dollar i skador - kanske mer än själva bilen är värd. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Wheel Chuck Billiga 3-liters dräneringskärlet
Tänger
Skruvmejsel
stor container slang Flighter Garden

Visa fler instruktioner
1

Jack förarsidan främre änden av Oldsmobile upp och placera en pallbock under A-arm eller annan lämplig plats. Placera ett hjul chuck bakom bakhjulet att hålla fordonet från att röra sig. Stöttning endast förarsidan kommer att tvinga mer vätska ut ur kylaren.
2

Placera en 3 till 5 gallon drain pan under drain ventil som är placerad under kylaren på passagerarsidan.

3

Öppna dräneringsventil med en tång. Om ventilen fastnar, använd en spray rostborttagare. Rostborttagare finns på de flesta populära platser auto utbudet. Låt all vätska rinna ur ventilen. När avrunna, stänga ventilen med tång.
4

Demontera nedre kylarslangen från kylaren genom att ta bort bandet klämma som fäster slangen till kylaren. Använd en skruvmejsel för att ta bort klämman.
5

Dra nedre kylarslangen från kylaren och dränera överflödig vätska från slangen till avloppet pan.
6

Empty tråget i en behållare som rymmer flera liter vätska och placera dräneringstråget tillbaka under Oldsmobile.
7

Öppna kylarens påfyllningslock och infoga en trädgårdsslang i kylaren. Spola bygga upp ut ur kylaren tills vattnet som rinner ut ur kylaren är ren. Töm pannan under bilen så ofta som behövs.
8

Placera kylaren tillbaka slangen på kylaren genom att säkra bandklämman med en skruvmejsel.
9

Placera en färsk blandning av destillerat vatten och kylarvätska i påfyllnings av radiatorn. Följ instruktionerna på kylarvätska behållare för vätska /vatten kapitaltäckningsgrad som de kommer att variera med varje Oldsmobile modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69536.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.