Ändra Slang Vattenpump på Dodge Pickup

Dodge pickup vattenpump slang löper från utloppet på sidan av pumpen till den nedre flänsen på kylaren. Vattenpumpen på pickup är bakom radiatorn, med kylfläkten fäst på framsidan av pumpen. Vattenpumpen slangen kan emellanåt utveckla en spricka eller ett hål på grund av extrema temperaturer eller väderförhållanden, behöver bytas. Du kan ändra slangen i ungefär en timme. Saker du behöver
skruvnyckel
dräneringskärlet
skruvmejsel
Vatten
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa negativa batterikabeln av Dodge pickup från batteriet inlägg med en U-nyckel för att förhindra elektriska stötar när du byter slang vattenpump. Placera en drain pan under avtappningsventil på botten av radiatorn.
2

Ta bort kylarlocket från toppen av radiatorn tanken och öppna dräneringsventilen vid botten av tanken med ett par av tång för att låta kylarvätska rinna ut. Från under fordonet, lokalisera vattenpumpen direkt bakom kylfläkten.
3

Stäng tömningsventilen och flytta tråget under vattenpumpen. Med en skruvmejsel, lossa skruven klämman på vattenpumpen slangen och bänd slangen bort från pumpen.
4

Lossa skruven klämman på den andra änden av slangen, som är knuten till metallen utloppsfläns på botten av radiatorn. Bänd slangen utanför metallflänsen med skruvmejseln och avlägsna skruvtvingarna från båda ändarna av slangen.
5

Släng den gamla slangen vattenpumpen och skjut klämmorna metallskruv på båda ändarna av ny vattenpump slang. Fäst ena änden av slangen till metallflänsen på undersidan av kylaren och den andra änden till uttaget fläns på vattenpumpen.
6

Fäst ändarna på slangen genom att skjuta skruvtvingarna över metallflänsar ungefär en halv tum från ändarna av slangen och åtdragning av klämmor med en skruvmejsel. Fyll kylaren tanken med en blandning av hälften vatten och hälften kylvätska.
7

Fäst kylarlocket till toppen av radiatorn tanken. Fäst den negativa batterikabeln till batteriet inlägget av Dodge pickup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70049.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.