Hur man installerar vattenpump på en 2002 Mitsubishi Galant

Byta vattenpump i Mitsubishi Galant är inte svårt. Du kan ändra det själv i din uppfart, och spara en hel del pengar på arbetskostnaderna debiteras vid reparation garage. Du vill kontrollera de mindre saker först, såsom termostat och kylvätska nivåer. När du har fastställt för säker på att du behöver byta vattenpumpen, är det viktigt att du gör det så snart som möjligt, för att förhindra ytterligare skador på motorn som en blåst topplockspackning. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench set
Märkning krita
O-ring
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på Mitsubishi och koppla den negativa batterikabeln. Se till att motorn är helt kall innan du börjar. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna ventilen med en skiftnyckel för att dränera kylvätskan i pannan. Ta motorn under locket med en skiftnyckel för att ta bort bultarna.
2

Markera korrekt placering och riktning av kamrem med märkning krita. Avlägsna spänningen skaderegleraren från kamremmen hjälp av en skiftnyckel. Ta bort fästet från generatorn med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta vattenpumpen fästskruvar med en hylsa och spärrskaft.
3

Dra vattenpumpen från motorn. Avlägsna och kassera O-ringen. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med hjälp av skrapan verktyget. Placera en ny packning och O-ringen på monteringsytan. Sätt den nya vattenpumpen på plats på motorblocket och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft.
4

Montera stag på generatorn och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Montera spännare kamrem och dra åt den med nyckeln. Se till att bältet går i rätt riktning och är uppradade enligt markeringarna du gjorde när du tar spännaren av motorn.
5

Montera motorn under kåpan och dra åt bultarna med skiftnyckel . Se till att ventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel. Starta Mitsubishi och kolla noga efter läckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70015.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.