Hur du ändrar vattenpumpen på en 1999 Buick LeSabre

Vattenpumpen är viktigt att hålla en bilmotor coolt, eftersom det ger motorns kylvätska. Pumpen är en av de komponenter som drivs av motorn drivremmen och är monterad i närheten av servopumpen. Buick LeSabre är en full-size bil, så att motorrummet är stort nog för dig att komma åt pumpen med lite störningar från andra delar. Det kan finnas mycket små variationer i processen beroende på motortypen. Saker du behöver
Wrench
Container
Rags
Aceton
Packning skrapa
tätningsmedel
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
2

Skruva petcock i nedre vänstra hörnet av kylaren och tappa ur kylvätskan i en stor container. Kontrollera kvaliteten på kylvätskan och spara det om det är ren. Addera 3

skruva isär servopumpen med din skiftnyckel och placera den åt sidan om det är i vägen för vattenpumpen /remskiva. Låt slangarna är anslutna till pumpen och inte böjas eller vikas dem.
4

Lossa skruvarna på vattenpumpen remskiva medan drivremmen fortfarande är ansluten. Du kan behöva att kila en skruvmejsel i mellan två andra bultar för att hålla den på plats medan lossa en annan bult med en flare-skiftnyckel.
5

Vrid spännaren drivremmen moturs med skiftnyckel för att lossa drivremmen och ta bort det från rullarna.
6

Unbolt och lyft bort hjulet vattenpumpen.
7

Demontera vattenpumpen remskiva s bultar med din nyckel och ta bort pumpen . Addera Installation
8

Rengör och ta bort alla korrosion och tätningsmedel från pumpens bultar och motorns fästhål med trasor och aceton. Ta bort allt packningsmaterial med en packning skrapa.
9

Applicera ett tunt lager av tätningsmedel på den nya packningen på sin motor sida och till passytan av ersättare vattenpump, anslut sedan packning till pumpen. Håll packningen på plats med några av de bultar.
10

Anslut pumpen till motorblocket och dra åt dess bultar för hand, dra sedan åt dem resten av vägen med din skiftnyckel i kvartal- vänder steg. Dra åt de korta bultarna till 96-132 tum-pounds och sedan de långa till 22 till 29 foot-pounds.
11

Anslut remskiva vattenpump med sina bultar, dra dem till 108-132 tum -pounds, och sedan installera drivremmen, se till att den följer samma väg längs remskivorna som förut.
12

Anslut servopumpen om det behövs.
13

Fyll på kylvätska, med färska frostskyddsmedel och vatten om det behövs. Fyll upp till basen av kylaren halsen och sedan lägga till mer till nedre strecket på behållaren.
14

Anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69974.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.