Hur man byter motorns oljekylare Line in en 91 Chevy 5.7L

Den 1991 Chevy 5.7L transmission används i 350 lastbilar som produceras av General Motors Corporation. Denna överföring församling har två motormonteringslinjer oljekylare som ansluter kylaren och växellådan. Olja rinner genom en av linjerna i kylaren för att sänka temperaturen och sedan springer tillbaka genom den andra linjen i transmissionen för att gå igenom igen. Byte av rader när det finns en läcka krävs för att bibehålla de korrekta vätskenivåer i motorn. Saker du behöver
Ficklampa Sida 3/8 tum flare skiftnyckel från 4 muttrar, 3/8 tum
Visa fler instruktioner
1

Slide under lastbilens motor för att lokalisera sändningen och kylaren. Portarna för linjerna oljekylaren är på passagerarsidan av transmissionen och botten av radiatorn. Hitta överföringen genom att titta i centrum, strax utanför förarsidan för en svart tank omgiven av åtta bultar. Leta efter kylaren i mitten av motorn: detta är ett stort block som tar upp den största delen av motorns
2

Shine en ficklampa på både överföring och kylaren för att hitta raden oljekylare. portar. Dessa portar är cirkulära och 3/8 tum tjock med en anslutning för en mutter som sträcker sig utåt.
3

Anslut en 3/8 tum muttern till båda ändarna av varje oljekylare linje slang. Kör en linje från transmissionen till kylaren.
4

Placera änden av slangen i hamnen och sedan vrida muttern med flare skiftnyckel för att dra åt den på kylaren och transmission. Upprepa med den andra längden på slangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69989.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.