Hur man reparerar en lastbil Radiator

Truck radiatorer, ungefär som bilen radiatorer, arbeta för att hålla motorn i fordonet från överhettning. En lastbil motor genererar en hel del värme, och radiatorn tvingar kylmediet genom kylsystemet och in i motorn, cirkulerande kylmediet och skicka den tillbaka genom motorn. En lastbil radiator minskar också kylmedel temperatur genom att stråla värme från ytan av radiatorn. Eftersom truckens kylaren utför en sådan viktig uppgift, bör eventuella reparationer det göras omedelbart för att förhindra eventuella problem med motorn eller kylaren själv. Saker du behöver
Provtryckning kit
Kylare epoxi
Kylarslang
Skruvmejsel
Kylsystem tätningsmedel
Coolant
Air-fri plast svetsare
stav plast svetsning

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och inspektera kylaren för eventuella punkteringar i ytan och /eller väg skräp, inklusive stenar, löv och smuts som kan orsaka blockeringar . Kontrollera slangarna för revor och /eller tårar. Använd ett kit provtryckning för att kontrollera kompetensen hos radiatorn att ha rätt tryck eller öppna kylaren och fylla den, sedan starta motorn och observera det att kontrollera om någon överhettning eller läckage.
2

Spray kylaren med en vattenslang eller en högtrycks-luftslang för att rensa ut allt skräp och avslöjar eventuella blockeringar, raster och /eller punktering. Rengör kylaren ytan samt slangar för att se några synliga skador.
3

Öppna truckens kylarlocket när kylaren och motorn har både svalnat. Lägg en flaska kylsystem tätningsmedel i truckens kylaren. Kylsystem tätningsmedel finns i pellets och pulver, och båda versionerna fungerar på samma sätt. Fogmassan fyller små hål genom svallning i luckorna för att bilda en tätning. Efter tillsats av tätningsmedlet, måste trucken köras i minst 30 minuter för att värma upp och ge tätningsmedlet en chans att fylla i hålen och /eller sprickor.
4

Lossa truckens kylarslangen efter fordonet har svalnat. Byt ut slangen mot en ny, var noga med att rengöra slangkopplingar. Kontrollera skicket på metallringar liksom.
5

Dra av både kylarslangar och tömma kylaren. Ta bort kylaren hängslen och dra kylaren från trucken. Rengör och slipa trasig bit på lastbilens kylare, göra vissa att sand båda sidor av pausen. Värm båda sidor med en luft-fri plast svetsare sedan använda svetsaren att smälta plasten svetstråd på paus. Tryck de två sidorna mot varandra och hålla dem tills de uppsättningar svetsjobb.
6

Sand punkteringen området på ytan av lastbilens kylaren. Fyll punktering med en kommersiell epoxi och tillåta plåstret jobbet (kall svets) för att ställa i två timmar. Montera tillbaka kylaren in i lastbilen och sätt tillbaka slangen. Fyll kylaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69973.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.