Hur tar jag bort Cooler linjer i en 97 Dodge 1500?

Cooler linjer på 1997 Dodge 1500 carry växellådsolja till och från transmissionen och radiator. Överföringen inrymmer kugghjulen som smörjer genom att cirkulera igenom. Vid slutet av cykeln, är vätskan för varmt att köra igenom sändningen igen. Den går genom raderna oljekylare till kylaren där kylvätska sänker temperaturen. Då oljan rinner tillbaka genom ledningarna till överföring till börja cykeln igen. Ta bort de linjer för att fastställa läckage eller att arbeta på kylaren. Saker du behöver
Jack står
18 mm hylsnyckel
trasa
7-quart samling pan
Ficklampa
Flare skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft motorn igång åtta till 16 inches med ett par pallbockar. Den extra höjden ger lättare tillgång till undersidan av motorn. Tryck på framsidan av kåpan med full kroppsvikt för att se till att bilen är stadigt på läktaren innan vi går vidare till nästa steg.
2

Hitta pannan transmission avloppet under mitten av lastbilens motor, strax iväg till förarsidan. Dräneringstråget är en 5.7L metall tank fäst vid växellådan med 8 bultar. En ficklampa är ofta till hjälp för att lokalisera den tanken.
3

Sätt en samling pan och trasa under tråget. Använd 18 skiftnyckel mm socket och ta sju av de åtta bultarna från tråget. Vänta tills majoriteten av vätskan är ut ur tanken. Ta bort den sista bulten och häll resten av transmissionsolja i insamlingen pannan. Byt tråget.
4

Leta efter de två runda portarna på sidan av transmissionen och botten av radiatorn. Kylaren linjer löper mellan dessa portar. Kläm en skiftnyckel flare mutter på muttern fästa linjen till hamnen. Snurra muttrarna medurs för att lossa dem. Dra slangarna ut från hamnarna för att ta bort dem från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69972.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.