Hur man byter vattenpumpen i en Plymouth Voyager

Vattenpumpen är hjärtat av Plymouth Voyager kylsystem, cirkulerar kylvätskan. När vattenpumpen är trasig, kan det orsaka allvarliga skador på motorn på din Plymouth Voyager. Se till att byta ut en dålig vattenpump. Instruktioner
2.4L & 3.0L Voyager Motorer
1

Koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan.
3

Ta bort höger inre stänkskyddet och tillbehöret drivremmar. Stötta motorn under och ta bort den högra motorfästet med fästet.
4

Ta bort den främre luckan och ta bort kamremmen tillsammans med kamremmen spännhjulet. Också bort kamaxeldrev, bakstycket till kamremmen och generatorn med dess fäste.
5

Lossa och ta bort skruvarna till vattenpumpen och ta bort den från motorn.

6

Installera den nya vattenpumpen efter insättning av en ny O-ring packning. Dra åt bultarna till 105 tum lbs. Kontrollera att pumpen kan röra sig fritt genom att vrida den för hand.
7

Ersätt alla komponenter i omvänd ordning. Dra åt kamaxelhjulet bultar till 75 foot pounds och kamremmen kabelstyrrullen till 45 fot pounds.
8

Fyll kylsystemet med kylvätska och återansluta den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera tätheten när den når normal arbetstemperatur. Addera 3.3l & 3.8L Voyager Motorer
9

Koppla bort den negativa batterikabeln.

10

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. När motorn är kall, töm kylsystemet från kylaren i pannan.
11

Ta bort höger inre stänkskyddet och tillbehöret drivremmar.
12

Lossa och avlägsna vattnet bultarna remskiva.
13

Kontrollera att vattenpumpen är placerad precis mellan drivnavet och pumphuset innan du tar bort. Ta sedan bort pumpen.
14

Placera den nya tätningen i huset spåret på vattenpumpen och montera vattenpumpen mellan navet och pumphuset, placera den löst. Dra åt bultarna till 105 inch pounds.
15

Sätt trissan vattenpumpen, dra åt bultarna till 250 inch pounds och vrid pumpen för hand för att säkerställa att det inte är för hårt och kan röra sig fritt.
16

Fyll kylsystemet med kylvätska och återansluta den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera tätheten när den når en normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69233.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.