Quick Fix för ett läckande värmeelement

En värmeelementet är den del av ett fordons kylsystem som används för att värma kupén. När det utvecklar en läcka, frostskyddsmedel ofta läcker på brädorna i passagerarutrymmet. Helt enkelt stänga av värmen till det inre av fordonet inte stänga av värmeelementet, och läckan kvarstår. Det finns några saker du kan göra, men som en snabb och tillfällig fix för ett läckande värmeelement. Värmeelementet Detaljer

värmeelementet är en liten radiator i instrumentbrädan på en bil. Kylvätska, vanligtvis frostskyddsmedel, cirkulerar genom hela kylsystemet efter att fordonet har nått arbetstemperatur. När passagerarutrymmet värmesystemet är påslagen, öppnar en dörr för att tillåta luft rörelse från värmeelementet till passagerarutrymmet. Samtidigt flyttar en fläkt luft över värmeelementet och in i kupén.
P Om ett läckande värmeelement orsakar frostskyddsmedel samlas på golvbrädorna, kan en doft av frostskyddsmedel vara märkbar, och inredning fönster kan bli smutsig eller fet.

arom och mess av frostskyddsmedel läcker in i kupén kommer att fortsätta tills värmeelementet ersätts eller isoleras från fordonets kylsystem. Addera Fastställande Leak

Det bästa sättet att fixa en läckande värmeelement är att byta värmeelementet. Det är dock inte alltid möjligt. Ett par alternativ att köpa lite extra tid innan du byter värmeelementet.

Radiator stop-läcka tillsatser är kommersiellt tillgängliga. För små läckor, kan denna effekt en provisorisk reparation. Om läckan är liten nog att repareras av tillsatsen, eller hur länge fix kommer att pågå, hittas bara genom trial and error. Annan fix, rekommenderas av webbplatsen TrustMyMechanic.com,

fungerar effektivt för att stoppa läckan men avaktiverar bilens förmåga att värma upp kupén.

värmeelementet är ansluten med en slang som ger motorns kylvätska till värmeelementet och en annan slang som återgår kylmediet till resten av kylsystemet . Koppla och fastspänning av dessa slangar effektivt eliminerar värmeelementet ur kylsystemet och stoppar läckan.

Denna reparation är användbar så länge som temperaturen förblir mild. Fordonsägare i nordliga klimat kommer sannolikt att behöva byta värmeelementet före vinterns ankomst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69385.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.