Hur du ändrar en topplockspackning på en '96 Eclipse

Byta en blåst topplockspackning på en Mitsubishi 1996 Eclipse är en stor operation. För att göra det måste du demontera några av motorkomponenter för att komma till huvud packning som är tätningen mellan cylindertoppen ventilkåpan och motorblocket. En packning kan skadas om motorn ständigt överhettad. En skadad topplockspackning måste bytas omgående för att förhindra oljeläckage och ytterligare skador på motorn. Saker du behöver
Byte topplockspackning
Hylsnyckel
Spetstång
fack
Skiftnyckel
Kylvätska
Scraper
Funnel
Luftfilter
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park Mitsubishi Eclipse, stäng av motorn och pop huven.
2

Under huven , lokalisera Eclipse batteri. Specifikt leta efter den svarta negativa batterikabeln. Använd en hylsnyckel vrid moturs och lossa bulten som håller den negativa klämman batterikabeln till batteriet terminalen. Ta försiktigt bort kabeln från batteriet med tång.
3

Spola bilens kylsystem. Placera ett tråg under kylaren. Vrid trycklocket moturs för att ta bort. Leta avtappningspluggen i botten av radiatorn, och lossa kontakten genom att vrida den moturs.
4

Låt kylvätskan rinna ut i facket. När kylmedlet har runnit, dra åt avtappningspluggen. Byt kylarens trycklocket.
5

Demontera motorkomponenter för att komma åt topplockspackning. Först ta bort motorn undercover, med hjälp av en hylsnyckel, och ställ den åt sidan. Lossa skruvarna som håller fast distributören, som ligger intill Eclipse topplock, med en hylsnyckel.
6

Leta topplocket, placerat ovanpå cylinderblocket eller i närheten av tändstiften och ventil plattform. Lossa moturs alla bultar från ventilkåpan med skiftnyckeln. Avlägsna bultarna.
7

Plocka upp den gamla topplockspackning från toppen av cylinderblocket. Med hjälp av en skrapa, städa bort klibbiga rester kvar under packningen.
8

Ställ ny topplockspackning på plats på cylinderblocket, rikta in packningen hålen med bulthålen i blocket. Montera cylinderhuvudventil täcka tillbaka på toppen av packningen. Dra åt bultarna. Flytta alla andra motorkomponenter som togs bort och säkra sina bultar hårt med skiftnyckeln.
9

Sätt en tratt i kylaren påfyllningshålet och tillsätt kylvätska till behållaren. Starta motorn och låt den gå i minst 10 minuter innan du stänger av den. Se till att byta ut kylaren påfyllningslocket.
10

Installera ett nytt luftfilter. Avlägsna olja locket, placera en tratt inuti oljepåfyllningshålet och tillsätt motorolja till mätningen som din instruktionsbok anger. Byt olja locket och kontrollera nivån på stickan oljan att se till att det är på rätt nivå. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70116.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.