Hur man byter Radiator på en '96 Trans Am

The 1996 Pontiac Trans Am har utformats med både en 3,8-liters sexcylindrig motor och en 5,7-liters åtta-cylindrig motor. Trots skillnaden i de två separata motorkonfigurationer är radiatorn avlägsnande och utbyte samma. Radiatorn ersättningsprocessen innebär dränering av kylsystemet och avlägsna elektroniska fläktenheten monterad till kylaren. För fordon som är konstruerade med en automatisk växellåda, har kylaren en inbyggd överföring svalare, och överföring svalare linjer måste tas bort också. Inga speciella verktyg behövs för denna process. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skyddsglasögon
dräneringskärlet
hylsa och spärrskaft uppsättning
Tänger
Linje skiftnyckel som
3/8-tums line caps
Platt-mejsel
3 liter kylvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

lyfta fordonet i luften med domkraft. Placera domkraften under främre rambalkar i fordonet och sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stången.
2

Ta på skyddsglasögon. Lossa locket kylvätskebehållaren att avlasta allt tryck byggs upp i kylsystemet. Pressa klämman overflow slangen och skjut upp slangen. Avlägsna spill slangen från kylaren. Placera drain pan under kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. När kylmediet är klar dränering, installera avtappningspluggen.
3

bort övre värmeelementet bultar som håller fast det övre värmeelementet mount till kärnan stöd med hylsa och spärrskaft. Lyft upp den övre radiatorn mount för att ta bort den från bilen och kylare, och ställ den åt sidan.
4

Ligg ner under bilen och koppla ur kylfläkten eluttaget genom att lyfta försiktigt på fliken och dra selen ifrån pluggen. Ta den elektroniska kabelnätet från runt kylfläktar genom att försiktigt dra klippen som håller selen ur den elektroniska fläkten. Ta bort alla lägre fläkthastighet bultar med hylsa och spärrskaft. Ta bort all den övre fläkten montering bultar från ovansidan av fordonet med hylsa och spärrskaft, och ta bort fläkten från fordonet.
5

bort den övre kylarslangen från kylaren genom att klämma klämma med tången och skjuta upp slangen. Dra försiktigt ut slangen av radiatorn inlopp. Om fordonet har automatisk växellåda, ta bort raden överföring kylare från varje sida av kylaren med rätt storlek linje skiftnyckel. Placera 3/8 tums line lock i slutet av raderna för att förhindra varje förlust transmissionsolja.
6

Ligg ner under bilen och ta bort den nedre kylarslangen genom att klämma på klämma med tång och skjuta upp klammern slangen. Dra slangen från vattenutloppshuset. Koppla ur klimatanläggningen kondensor från kylaren genom att försiktigt bända monteringsklämmorna ut ur kylaren. Tips kylaren mot motorn från den övre sidan av fordonet och lyft den rakt upp och ut ur fordonet.
Installation
7

Ställ den nya kylaren i radiator vagn, och ställa tillbaka den på kärnan stöd. Ligg under fordonet och hålla kylaren på plats med ena handen och och tryck klimatanläggningen kondensor montering klipp i monteringshålen på nya kylaren.
8

Uncap de transmissionsledningar svalare, om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda, och trä in dem i beslag på baksidan av den nya kylaren. Dra åt överföring svalare linjen rördelar med rätt linje skiftnyckel.
9

Håll kylfläkten på plats och montera de övre fläkt bultar med hylsa och spärrskaft. Ligg ner under bilen och installera lägre fläkthastighet bultar, dra åt med hylsa och spärrskaft. Dra fan ledningsnätet runt fläkten och tryck försiktigt klämmorna i monteringshålen på fläkten. Anslut sele fan ledningar i den elektroniska fan kontakten. Skjut den nedre kylarslangen på kylaren utlopp. Pressa klämman med tången, skjut klämman ner slangen tills den möter kylaren och släpp klämman.
10

Tryck den övre kylarslangen över kylarens inlopp. Pressa klämman med tången och skjut klämman tills den möter kylaren, lossa klämman. Ställ den övre radiatorn mount över kylaren och dra åt bultarna med socket och ratchet. Montera slangen kylvätska spill på kylaren. Pressa klämman med tången, skjut den nedåt tills den möter kylaren och släpp klämman
11

Fyll kylaren behållaren med ny kylvätska och starta bilen.. Som kylvätskenivån sjunker lägga kylvätska endast till hela linjen på sidan av behållaren. Låt motorn gå i 15 minuter med kylvätskebehållaren locket för att låta någon luft ur systemet medan du tittar på temperaturmätaren för att säkerställa att motorn inte överhettas. Stäng av motorn och toppen på kylvätskebehållaren. Om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda, kontrollera transmissionsolja och se till att den fortfarande är i arbetsområdet. Lägg transmissionsolja som behövs.
12

Lyft bilen av domkraften står med ordet jack. Avlägsna domkraften från under fordonet och sänk bilen till marken. Montera locket kylvätskebehållaren och lås bilen huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70171.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.