Hur till Prov en Värmare Kärna

En värmare kärna är en del av en bil kylsystem, vilket håller motorn överhettas. Det kan vara bra att veta hur motorns kylvätska flödar genom systemet för värmeelementet felsökning. Motorns kylvätska färdas från vattenpumpen genom en slang och genom värmeelementet, som liknar en liten radiator. Den kylvätska utgångar via en annan slang och går igenom passager inne i motorblocket, där den tar upp värme. Därifrån förflyttas förbi termostaten och in i den övre delen av radiatorn. Den kylvätska kyls i kylaren, utgångar via en annan slang och reser tillbaka till vattenpumpen. Instruktioner
1

Vrid motorn på, och se om värmaren fungerar inne i bilen. Om det är värme som kommer ur munstyckena, är värmeelementet överför effektivt värmen från motorn till luftkanaler.
2

Kontrollera kylaren för kylvätska och termostaten fungerar korrekt. Du kan ha ett trasigt värmeelement om kylaren är full av kylmedel, och termostaten slår på när motorn blir varm.
3

Lukta flödet av luft från avfrostningen ventilerna efter motorn har varit igång i en minut eller två. Ett tecken på en defekt värmeelementet är lukten av frostskyddsmedel med värmare eller defroster påslagen. Kontrollera också golvet i kupén. Foten väl på passagerarsidan kan ha en liten pöl av frostskyddsmedel när värmeelementet har gått dåligt.
4

Kontrollera lufthålen, visuellt, efter att ha startat bilmotorn och slå på värmaren. När ett värmeelement har gått dåligt, kan du ibland se små puffar av rök.
5

Känn slangarna som går till och från värmeelementet. Om en slang är varm, och den andra är cool, är värmeelementet troligen dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69860.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.